סרקדואיזיס וטיפול בנוגדי tnf אלפא

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סרקדואיזיס וטיפול בנוגדי tnf אלפא
    ליאת
    25/09/2018

מ 2012 התגלה אצלי סרקדואזיס בעקבות צילום ריאות . בבדיקת ברונכסקופיה התגלה סרקדואיזיס בפתלוגיה. עד 2016 לא היו סימנים. ב 2016 סבלתי מעודף סידן שהגיע פעם אחד אפילו ל 17 במשך שנה וחצי הסתבובבתי עם סידן מעל 12 .בריאות כבר לא ראו בלוטה שאפשר מלקחת דגימה חשבו שזה אולי לוקמיה. לקחו דגימה משער הטחול ואז בעקבות סיבוך בניתוח נאלצו להוציא את הטחול ובפתולגיה היה רשום תמונה שמתאימה לסרדואזיס. ניסו מטטורקסט אימורן לא עזר(סטרואידים גרמו להרבה תופעות לואי) נוסף לכשל כליתי. עד 5 קראטנין. היום אני מקבלת רמסימה 8 חודשים הסידן בנורמה .קראטנין קצת מעל 2. . השאלה שלי דבר ראשון יש לי כל הזמן דלקות או בדרכי השתן או בקיבה. האם זה מחליש את המערכת החיסונית ?? (גם אין לי טחול) דבר שני מה שלא הצלחתי להבין האם נוגדי TNF מרפאים את הסרקדואוזיס או רק גורמים להפוגה. בבדיקת תפקודי נשימה בסיטי לא ראו כלום כי זה כבר התקדם הלאה. ירידה קלה בדיפוזיה ובנפחים. האם אני רוצה לראות רופא מומחה לסרקדואיזיס שלא ערבה בצורה קשה את הריאות לאיזה רופאמ אני צריכה לגשת לראמטלוג שכרגע מטפל בי. או לרופא ריאות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרקואידוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/09/2018

שלום,

הטיפול המקובל והיעיל ביותר בסרקואידוזיס של אברים שונים הם סטרואידים. אף אחד מהטיפולים לא מרפא את המחלה. המטרה לדכא את פעילותה בכדי למנוע נזק מצטבר לאברים המעורבים במינימום סיבוכים תרופתיים. זה נכון גם לגבי אנטי TNF. מערכת החיסון שלך בפוטנציה מדוכאת בגלל הטיפול באנטי TNF וגם בגלל העדר הטחול. מציע להישאר במעקב וטיפול של הראומטולוג, כולל ברורים נוספים, בעקר מכוון שאת זקוקה לטיפולים תרופתיים שאינם סטרואידים ולראומטולוגים ניסיון גדול יותר בסוגי תרופות אלו. מציע גם להיות במעקב נפרולוג בשל אי ספיקת הכליות (נגרמה עקב הקלציום הגבוה? וגם לבדוק כמות הפרשת סידן בשתן 24 שעות אחת לתקופה אפילו אם רמת הסידן בדם תקינה !!).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו