עזרה בבדיקת כיח מגורה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• עזרה בבדיקת כיח מגורה
    ישראל
    26/09/2018

שלום רב.
    אבקש את עזרת הרופא בבדיקת "כיח מגורה".
    אם הייתי חשוף לחומר מזיק מסוים כמו אבק מזיק ואני כבר לא חשוף כ 5 שנים האם הבדיקה תהיה מהמנה אם אבצע אותה כיום ותוכל לדעת במדויק להצביע אם נחשפתי לאבק מזיק בעבר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבדיקת כיח מגורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיח מגורה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/09/2018

שלום,
    לדעתי בדיקת כיח מגורה לא תורמת, במידה ואתה יודע שעבדת במקום עם חשיפה לחומרים/אבק כאלו או אחרים ולא מהווה ראייה לקשר סיבתי בין מחלת ריאות לבין חשיפה. שונה הדבר אם יש לך כבר נזק ריאתי. במקרה כזה הערכה ריאתית כולל אפשרות של ביופסיה ריאתית ובדיקתה במיקרוסקופ אלקטרוני סוקר גם להמצאות חלקיקי חומרים יכולה לעזור במציאת קשר אפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת כיח מגורה

ישראל
    26/09/2018

ד'ר תודה על תשובתך המהירה.
    חשוב לי לדעת.
    במקרה שלי יש לי כבר נזק ריאתי ורציתי לשאול מה הכוונה בביופסיה?האם לוקחים דגימה מתוך הכיח ואותה בודקים במקרסקופ האלקטרוני?או שמדובר על בדיקה פולשנית נוספת/אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיח מגורה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/09/2018

מדובר על דגימה מרקמת הריאות ולא דגימה של הכיח עצמו. הדרך הפשוטה להשגתה היא בברונכוסקופיה, אבל הגישה תלויה באופי הממצאים ומיקומם על פי CT חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו