טיפול באסטמה עם אנטיביוטיקה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• טיפול באסטמה עם אנטיביוטיקה
    ערן גולדשטיין
    06/10/2018

שלום,
    אני 45 ומאובחן מיילדות כסובל מאסטמה קלה עם אלרגיה לאבק בית. באופן כללי אין לי בעיות ביום יום כולל במאמץ אבל הסביבות 3 פעמים בשנה אני מתקרר (בעונות המעבר זה בטוח) ותוך יומיים יש לי ברונכיט וכל הסימפונות מלאות בליחה צהובה וירוקה ובלי אנטיביוטיקה אני לא יוצא מזה. במהלך השלוש שנים אחרונות אני משתמש בסימביקורט שנותן הרגשה מצוינת אבל עדין אני חולה ולוקח אנטיביוטיקה 3 פעמים בשנה. רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכול לעשות ע"מ להוריד את מספר הפעמים שאני מתקרר ולוקח אנטיביוטיקה? 3 פעמים בשנה אנטיביוטיקה זאת שיגרה שלי כבר עשור שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה ואנטיביוטיקה

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/10/2018

שלום,

אסתמה כרגיל איננה זקוקה לטיפול אנטיביוטי, שגם לא מהווה 7טיפול באסתמה עצמה. ייתכן שיש לך סיבוכים של אסתמה כגון הרחבה פתולוגית של הסמפונות (ברונכיאקטזיס) או שמקור הזיהומים הוא בסינוסים עם ירידת הפרשות ללוע.
    מציע לך לפנות לייעוץ רופא ריאות שיעריך במקביל האם האסתמה שלך מטופלת כיאות ויבצע בדיקת תפקוד ריאתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו