אסטמה חוות דעת בנושא קסולייר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה חוות דעת בנושא קסולייר
    רועי
    30/10/2018

שלום ,
    אני מאובחן כאסמטי מינקות.התפקודי ריאות יחסית בסדר למה שהיה לי FEV1 83 עם שיפור ניכר (מעל 10% בתפקודי ריאות לאחר משאף).
    ובכן אני מטופל בפורדיל ורלבר אטרובנט בתור SOS . לעיתים אני חווה התקפים ומטופל באינלציות פרדניזון אירובנט ונטולין. הבעיה אצלי היא ההתקפים. אני יכול להיות בריא שבוע ולבצע פעילות גופנית ופתאום מתחיל לי קושי נשימה ואני נאלץ לפנות לסיוע רפואי. הרופאת ריאות בבית חולים המליצה לנסות XOLAIR לראות כך שההתקפים ממשיכים. האם אתה ממליץ לנסות? מהם תופעות הלוואי? נאמר לי מבחינה מחקרית שIGE מעל 30 הוכח כעוזר לאסטמה אלרגית. בכל מקרה אשמח לחוות דעתך שכן מדאיג אותי להזריק לגופי תרופות ביולוגיות. האם עדיף להמשיך להיות מטופל בפרנדיזון או שלהסתכן בתופעות לוואי של טיפול ביולוגי? אודה לחוות דעתך בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קזולייר

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/10/2018

שלום,

הטיפול בקזולייר, נוגדנים כנגד IGE, מאושר בסל הבריאות לאסתמטיים שהוכח שהם אלרגיים (בתבחיני עור) לאלרגנים הנמצאים באוויר כל השנה (למשל קרדית אבק בית) + הם מקבלים את הטיפול המשאפי המשולב במינונים גבוהים+ מחלתם לא מאוזנת ונזקקו פעמיים בשנה החולפת לתוספת סטרואידים סיסטמיים (למשל פרדניזון). רופא הריאות שלך צריך לבדוק הטאם אתה עומד בכל הקריטריונים האלו ולפיכך האם אתה יכול להנות מהטיפול הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להןדעה הקודמת

רועי
    30/10/2018

אני עומד בקריטריונים ואושר לי מטעם הקופה שימוש בזריקה. כך שאני יכול לקחת אותה מבית המרקחת כעת במידה ואני חפץ.השאלה היא האם אתה ממליץ לנסות למרות הסיכון בהלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קזולייר

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/10/2018

שלום,

ההחלטה אם אתה אכן מתאים לטיפול מוטלת על הרופא שמכיר אותך. הזריקה ניתנת בפעמים הראשונות תוך השגחה במרפאה למשך שעתיים. סכנת הלם קיימת אם כי נמוכה מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו