אסתמה של המאמץ ואלרגיה לאבק

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה של המאמץ ואלרגיה לאבק
    יעל
    01/11/2018

שלום,
    אני בת 35. סובלת מאסתמה ואלרגיה לאבק כבר שנים רבות. לוקחת סרטייד 250 פעמיים ביום, ולאלרגיה לאבק עוברת חיסונים. אני עושה כל יום ספורט של שעה על ההליכון ולוקחת 2 שאיפות של וינטולין לפני כבר שנים כבר... היום היתה אצלי רופאה שהזמנתי עד הבית עקב קושי לנשום בגלל האבק בחוץ. רק רציתי שהיא תרשום לי פרנינזון שיהיה למקרה חרום בבית אם בימים הקרובים המצב יהיה קשה... היא רשמה ואמרה שהטיפול שאני לוקחת לאסתמה ממש לא טוב כי גם היא חולת אסתמה. היא אמרה שסרטייד זה ממש לא טוב ושהיא לוקחת סימבוקורד... ואמרה שאסור לקחת וינטולין כל יום לספורט כי זה עושה את הלב חלש והורס אותו. האם זה נכון? ומה ניתן לעשות בשביל אסתמה של המאמץ אם לא וינטולין? יש לציין שעם הטיפול הזה אני רוב הזמן מאוזנת. רק בימים האחרונים עם האבק לא. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה של מאמץ

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/11/2018

שלום,

אין ממש במה שנאמר לך.

אסתמה שמוחרפת במאמץ- הטיפול המקובל הוא ונטולין 10-15 דקות לפני.
    סרטייד היא תרופה טובה ומקובלת אם כי יש היום תרופות נוספות מאותה משפחה, כאלו שניתן גם לקחת פעם אחת ביום.
    תלוי גם המינון של התרופות. מציע שאם לא ביקרת רופא ריאות בשנה האחרונה ולא ביצעת מזה זמן תפקוד ריאה- שתעשי זאת. כל חולה אסתמה, גם מי שחש כמאוזן, צריך לבקר ולבצע תפקודי ריאה לפחות פעם בשנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו