מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרנידזון סטרואידים בכדורים האם יהיה יעיל להפחתת מינוןשירלי10/01/2019
שלום,
הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום למשך הרבה שנים, והייתי עושה ספורט כמה פעמים בשבוע עם 2 שאיפות וינטולין.
כבר חודש וחצי החמרה שבה עברתי לסרטייד 500 פעמיים ביום פלוס סינגולאייר, והפסקתי לעשות ספורט, ויש ימים שאני מאוזנת ויש ימים שלא. רופא ריאות אמר להמשיך ככה ולא לקחת פרנינזון.. אבל רק תהיתי, אם אקח נאמר פרנינזון לתרופה קצרה יכול להיות שזה יחזיר אותי לשלב הקודם שבו הייתי מבחינת האסתמה? שבו הייתי מאוזנת שנים על סרטייד 250?
האם יש לזה אפקט טיפולי רציני שיכול להשפיע על העתיד?
כי מפחיד אותי להיות במצב של מינונים כאלו אפילו אם אהיה מאוזנת. לגבי תפקודי ריאות הרופא עשה לי, וכשהגעתי אליו לקחתי 2 שאיפות וינטולין וסרטייד לפני (הקדמתי בכמה שעות את מנת הערב) אז יצא תקין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה לא מאוזנת
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2019שלום,
תפקודי הריאה תחת טיפול היו תקינים וזה בוודאי טוב. אם האסתמה לתחושתך לא תמיד מאוזנת, כדאי לשקול מעבר למשאף שמכיל סטרואיד וגם מרחיב סמפונות קצר טווח שפועל מייד. משאף כזה יוכל לתת לך מנת החזקה קבועה ובימים הפחות טובים תוכלי להוסיף ממנו שאיפה בעת הצורך. עם סרטייד לא ניתן לעשות זאת. משאפים שמאפשרים זאת הם למשל סימביקורט, פוסטר ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)