חיסונים נגד אבק ואסתמה, האם מסוכן?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חיסונים נגד אבק ואסתמה, האם מסוכן?
    רותי
    21/01/2019

שלום,
    האסתמה שלי היתה מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום 15 שנים למעט חורפים עם החמרות. בחורף הזה החמרה הכי רצינית חודשיים לא הייתי מאוזנת אפילו לא עם סרטייד 500 פעמיים ביוםוסינגולאייר. אני עושה חיסון לאלרגיה לאבק פעם בחודש כבר שנתיים במנת החזקה פעם בחודש. לא הגעתי לחיסונים חודשיים וחצי עקב חוסר איזון.
    עכשיו כבר מאוזנת עם סרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולייאר.
    כשאגיע לחיסון יחסנו אותי בלי בעיה, רק שיורידו לי מינון ופעם הבאה יעלו שוב.. השאלה היא: האם אולי זה לקחת סיכון במצב כזה שהאסתמה החמירה לי אולי באופן קבוע מסרטייד 250 פעמיים ביום לסרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולאייר?
    אומנם אני מאוזנת.. אך האסתמה נכון לעכשיו החמירה ומינונים התרופות הוכפלו. האם זה לקחת הימור ואולי זה יכול להחמיר לי יותר את האסתמה לאורך זמן במצב כזה?
    או שם תהיה החמרה מדובר רק על החמרה באותו היום של החיסון ואין מה לחשוש לגבי השפעה עתידית מעבר ליום?
    המדיניות בחיסונים אצלנו לחסן אם מאוזנים... אבל אולי אני צריכה להפעיל שיקול דעת עצמאי ולא לסמוך על האחות. לרופא אין תור לפחות חודש.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/01/2019

שלום,

הפרום שמתעסק בחיסונים לאלרגנים הוא פורום אלרגיה ולא פורום ריאות. פני לפורום המתאים.
    מעבר לכך, אני חושב שאת צריכה לשאול את השאלות האלו במרפאת החיסונים שלך, שם מכירים את האסתמה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו