פטריה בפה האם רלבר מוריד את הסיכוי?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום
 
  • פטריה בפה האם רלבר מוריד את הסיכוי?
    ירדן
    11/02/2019

    שלום,
    הסרטייד עשה לי פטריה בפה שהגיעה לגרון ולוושט. כל המשחות והתרחיצים לא עזרו, ועכשיו אצטרך פלוקנוזול לכמה חודשים בתקווה שיעזור.
    האם רלבר בגלל שנוטלים אותו פעם ביום מפחית את הסיכון לפטריה חוזרת?(לאסתמה)
    והאם מקרה שבו הפטריה לא עוברת לא משנה מה, ומגיעה למחזור הדם ומסכנת חיים הוא נדיר אם המערכת החיסונית שלי חלשה ולא תקינה?
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • משאפים ופטרייה בפה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    12/02/2019

    שלום,

    שני המשאפים מכילים סטרואידים שמכסים פעילות של 24 שעות בצורה שהם נלקחים ולכן הפוטנציאל שלהם להופעת פטרת בריריות הפה צריכה להיות דומה. לא ידוע לי על מחקר של "ראש בראש" שבדק שכיחות תופעה זו בין שני התכשירים. סה"כ התופעה קיימת אבל לא מאד נפוצה. ניתן לעבור למשאף תרסיס (למשל תרסיס "פוסטר") עם ספייסר (מיכל שנמצא בין התרסיס לבין הפה) בניסיון להימנע מהתופעה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


