ניפוח יתר בצילום חזה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ניפוח יתר בצילום חזה
    ניקי
    05/03/2019

שלום רב... אני בת 34 מעשנת לצערי מגיל 15... לפני כמה ימים הרגשתי קצת קושי בנשימה... עשו לי צילום חזה שכתוב בו... ניפוח יתר ושינויים כרוניים.... התור שלי לבדיקת נשימה עוד שבועיים... בנתיים חרדה מאוד... האם המצב בלתי הפיך? מה זה בעצם ניפוח יתר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניפוח יתר בצילום חזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניפוח יתר בצילום חזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/03/2019

שלום,

ניפוח יתר הכוונה למחלת ריאות חסימתית הגורמת לכליאת אוויר בריאות, שלעיתים נראית בצילום חזה. הרגישות והדיוק של צילום חזה רגיל מ(לעומת CT) היא לא גדולה. בדיקת תפקודי ריאות אמינה יותר מצילום חזה.

אל תצטערי על חלב שנשפך- הפסיקי לעשן היום! (גם באמצעות סדנת גמילה בקופה), ותעשי את הצעד האחד המשמעותי ביותר להמשך בריאותך בכל ייתרת ימי חייך !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי copd???

ניקי
    06/03/2019

ברור שהכוונה להפסיק לעשן... אבל ניפוח יתר זה כבר מעיד שיש לי מחלות ריאה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפוח יתר

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/03/2019

שלום,

ניפוח יתר, בצילום חזה הוא מושג מאד סובייקטיבי. אם יש חשד למחלת ריאה כרונית כגון COPD האמצעי לאבחון הוא תפקודי ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו