סרקואידוזיס האם זה הגיוני?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סרקואידוזיס האם זה הגיוני?
    מיכל
    26/03/2019

שלום,
    אני בת 35 מאובחנת עם אסתמה 15 שנים, לאחר דלקת ריאות, ותמיד היתה אסתמה של המאמץ ואלרגיה. לוקחת סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגאולאייר ולאחרונה לא קצת לא מאוזנת וצריכה סרטייד 500 פעמיים ביום. סובלת מעייפות עקב שינה לא איכותית שנים רבות. לאחרונה רופא פנימאי שלח אותי לצילום חזה לשלילת סרקואידוזיס. האם יש לזה בכלל טיפול במידה וימצא שיש לי את זה? כי אני תוהה האם כדאי לעבור את הצילום עם הקרינה הרבה כי עברתי לא קצת הליכים עם קרינה בתקופה האחרונה. התסמינים שלי הם לא שיעול יבש.. אלא נשימה כבדה או קוצר נשימה כשלא מאוזנצת, ועייפות שחשבתי שהגורם לה הוא איכות השינה... מלבד זאת יש בזה תסמינים אחרים שאין לי. האם עדיף לוותר על הצילום? הרופא נתן המון המון בדיקות בהרבה תחומים. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרקואידוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/03/2019

שלום,

אם מדובר בצילום חזה סטנדרטי הרי שקרינתו קטנה. צילום CT קרינתו רבה יותר אך אם יש אינדיקציה לביצועו יש לבצעו. מדוע הרופא שלח חשב על סרקואידוזיס לא ברור לי. ייתכן ואבחנת אסתמה לא מקובלת עליו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו