סטורציה בהליכה 6 דקות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סטורציה בהליכה 6 דקות
    אבי
    26/03/2019

שלום דוקטור!
    אני סובל מפיברוזיס של ריאות דו צדדי. לפני כ-4 שנים במבחן הליכה של 6 דקות הסטורציה ירדה מ-97% ל-79%. מאז חלה החמרה ניכרת בצילומי CT. יחד עם זאת, במבחן חוזר של הליכה 6 דקות סטורציה כמעט ולא ירדה - מ-97% עד 94%. האם במקרה של פיברוזיס ישנם ימים יותר "טובים" ויותר "גרועים" כשסטורציה משתנה מבדיקה לבדיקה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטורציה בהליכה 6 דקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/03/2019

שלום,
    בדיקת הסטורציה במאמץ היא לא בדיקה מאד מדויקת וייתכנו שינויים מפעם לפעם גם בגלל עניין טכני. חשוב יותר הם תפקודי הריאה כולל כושר הדיפוזיה. הצילומים שהראתה אינם קלאסיים למחלה פיברוטית. מה האבחנה אצלך. האם נעשתה ביופסיה ריאתית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האבחנה של סיליקוזיס

אבי
    27/03/2019

תודה דוקטור!
    האבחנה לפי ביופסיה היא סיליקוזיס. חשבתי שפיברוזיס וסיליקוזיס הם בארך אותה המחלה - אני מצטער על שגיאה:)
    FEV1 49, דיפוזיה 51. אני במעקב. פשוט מה שנראה לי מוזר - שתוצאות בדיקת של הליכה 6 דקות הינן כל כך שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיליקוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/03/2019

שלום,
    אכן התמונה ב CT מתאימה בשלב זה לגרנולומות ולא לפיברוזיס. פיברוזיס עלולה להתפתח בהמשך (וגם סיבוכים אחרים) ולכן אתה חייב להיות במעקב מתמשך אצל רופא ריאות !. אני מקווה שאתה מבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאים (כולל דיפוזיה וקיבולות) כחלק מהמעקב ולא בדיקת ספירומטריה פשוטה. הערכים שציינת הם חלקיים ולא מאפשרים קבלת רושם על ההפרעה התפקודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו