מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משאף סרבנט האם זה יכול להיות תחליף טוב?מיכל04/04/2019
שלום,
אני מאובחנת עם אסתמה 15 שנים(בת 35). שנים הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום, ולעיתים החמרה בחורפים. בחורף הזה חודשיים נאלצתי להעלות לסרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולאייר,ולאחרונה חזרתי למצב של סרטייד 250 פעמיים ביום. נשלחתי לתפקודי ריאות שיצאו תקינים אחרי הפסקה של סרטייד ל 12 וחצי שעות, ורופא אלרגיה פתאום אמר לי שהוא חושב שאין לי בכלל אסתמה ושאני שנים עם טעות באבחנה... כי תפקודי הריאות היו אמורים לצאת לא תקינים, ובפעמיים שהייתי אצלו הריאות היו נקיות...(לקחתי וינטולין לפני היציאה מהבית והסברתי לו).
הוא אומר שאולי יש לי ליחה שגורמת לי לתסמינים.. אבל אמרתי לו שאם אני רק מאחרת בזמן נטילת הסרטייד יותר מידי אני כבר עם קושי לנשום טוב. הוא החליט שאנסה להוריד את הסרטייד ולעבור למשאף סרבנט שהוא בלי סטרואידים. יש לי גם אסתמה של המאמץ ולפני ספורט אני חייבת 2 שאיפות וינטולין. האם עצם זה שעבור לסרבנט לא עלול לסכן אותי מבחינת זה שלא אקבל טיפול מונע? וגם אם אצליח לתקופה להיות מאוזנת עם הסרבנט עם הזמן זה נקרא שאני לא מטופלת ולא מקבלת טיפול מנע ואז המצב עלול יותר להחמיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרבנט כתחליף
ד''ר שבתאי ורסנו04/04/2019שלום,
זה שתפקודי הריאות שלך תקינים לאחר טיפול ממושך בסרטייד לא שולל שאת אסתמטית. ייתכן פשוט שהאסתמה שלך מאןוזנת. מאידך ייתכן שאת לא אסתמטית, במידה והסרטייד נרשם לך בזמנו ללא שעמדת בקריטריונים של אבחנת אסתמה (זו לא קביעה אלא אופציה). עשי כרגע כפי שהומלץ לך אך במידה ויופיעו סימפ]טומים תכופים/ממושכים של אסתמה חזרי לרופא, בצעי תפקודי ריאה והחזרה לטיפול מונע תשקל שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)