מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברונכיאקטאזיס - התייעצות חשובה מאודדורית20/04/2019
שלום רב
אני בת 45.
בחודשיים האחרונים יש לי אורטיקרייה ( מקבלת טלפסט ופעם אחת עירוי סטרואידים לפני כחודש בשל התנפחות בפנים) , בנוסף סובלת גם מרוזיצאה בעור ( בשנתיים האחרונות)
בנוסף, בבדיקת סי.טי שכללה אגן חזה בטן לפני חודש ( בשל כאבי בטן והתעלפות, שעברו בנתיים) התגלה לי ברונכיאקטזיס קל באונות התחתונות.
אני לא סובלת מדלקות ריאה ( לפני חצי שנה השתעלתי 3 שבועות באופן די חריג ....עבר)
רופא ריאות ראה סי.טי ואמר שמדובר בברוכיאקטאסיס מינורי ושלח אותי לבדיקות דם רבות שכולן תקינות למעט גאמא גלובולין ולמעט Esr גבוה ( גם בינואר וגם כעת הערך עדין גבוה).
שמתי לב שגם c4 על הגבול העליון.
אני לא מעשנת
מצרפת בדיקות דם
מה דעתך? אני חוששת שאולי מדובר בתהליך ממאיר ....
מודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיאקטזיות
ד''ר שבתאי ורסנו25/04/2019שלום,
ברונכיאקטזיות אינן תהליך ממאיר אלא התרחבות של הסמפונות, לרוב על רקע זיהומים חוזרים. ממליץ לבצע תרבית ליחה בכל החרפה המלווה בשיעול, חיסונים כנדרש וטיפול אנטיביוטי לפי תוצאות תרבית. מעבר לזה יש לברר סיבות אחרות לברונכיאקטזיס, דרך הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
דורית29/04/2019מודה לך על תשובתך.
עשיתי בדיקת ליחה - תקין.
איזה סיבות נוספות יכולות להיות לברונכיאקטזיס?
רופא ריאות שלח אותי לבדיקת דם של גלובולינים.
האם הינך מבחין במשהו חריג בבדיקות?
המון תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברונכיאקטזיות
ד''ר שבתאי ורסנו30/04/2019שלום,
בנוסף לתשובתי הקודמת-רצוי לברר בבדיקות דם סמנים של מחלות רקמת חיבור, להוסיף בדיקת IgG sub-classes, וכמו כן לברר סטטוס אלרגי (תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ובדיקת דם ל Total IgE) ולבצע בדיקת תפקודי ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)