מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחלת חום ממקור לא ידוערחל05/06/2008
אני בת 57, מזה 4 שנים סובלת מחום וכאבים באזור החזה, הכתפיים והגב, לאחר בירורים מספר בבתי חולים, ללא אבחנה (FEVER OF UNKNOWN ORIGIN), במשך כ-3 שנים טופלתי בסטרואידים (פרידניזון), התחיל מ-30 מ"ג עד שהגעתי ל-5 מ"ג. במשך כל התקופה המצב היה טוב, אך בכל נסיון להפסיק את הסטרואידים, בכל מיני וריאציות, התופעות חזרו. לפני כחצי שנה הפסקתי את הסטרואידים לתקופה יותר ארוכה והיתה נסיגה רצינית שלא התאוששתי ממנה עד היום, חזרתי ליטול 30 מ"ג פרידניזון ובהדרגה אני מורידה את המינון.
כרגע אני נוטלת 14 מ"ג פרידניזון, כאשר 3 פעמים במשך התקופה הזאת התופעות חזרו והייתי צריכה להעלות את המינון.
בבדיקת PET CT שעשיתי לפני כחודש - התוצאה היתה: נודולים ריאתיים קטנים מרובים שאינם ניתנים לאיפיון בשל מימדיהם בבדיקת ה-PET, מעלים אבחנה מבדלת שבין פיזור שאתי לדלקתי. להמשך בירור.
בנוסף בחצי השנה האחרונה נתגלתה פעילות יתר של בלוטת התריס - הבעיה בטיפול אצל אינדקרונולוג.
מבקשת לדעת מה ניתן לעשות כדי לאבחן את המחלה ובמה ניתן לרפא אותי.
בתודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/06/2008קשה לומר כרגע האם חום הוא בעקבות מחלה ריאתית אך בגלל משך זמן ארוך של התופעות וגם תגובה חיובית לטיפול בסטרואידים פחות סביר שמדובר בסרטן , יותר דברים האלה קוראים במחלות דלקתיות כרוניות (כגון, סרקואידוזיס) או מחלות מערכת לימפה (כמו , לימפומה).
במידה וקיימת פטולוגיה בCT חזה - ניתן לבצע ביופסיה מהריאה (ברונכוסקופית או כירורגית).
ממליץ להגיע לרופא ריאות (לחזור אליו ליעוץ) כדי שיחליט על סמך הנתונים הידועים על המשך בירור /טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)