משאף ספריבה בתוספת לטיפול הקיים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• משאף ספריבה בתוספת לטיפול הקיים
    יוסף
    02/06/2019

שלום,אני לוקה באסטמה שמוגדרת בינונית עד קשה. אשמח לדעת, במה משאף ספריבה שונה ממשאף כמו רלבר? הרופא ריאות המליץ לי לנסות גם ספריבה בנוסף לפורדיל זריקת זולאייר ולרלבר שאני לוקח באופן קבוע. הוא אמר שאסור להפסיק את הטיפול בשאר המשאפים כשמשתמשים בספריבה. כעקרון במרור למיטב הבנתי המשאף היה מיועד לcopd והוחלט לאחרונה שגם אסמטים יכולים להשתמש בו.אשמח להבין במה הוא שונה מרלבר/פורדיל ודומיו ? כמו כן מציין שלאור הטיפול המשמעותי שאני מקבל לשמחתי תפקודי הריאות יצאו הפעם תקינים. האם זה אומר שאני יכול להוריד משאפים?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספיריבה באסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/06/2019

שלום,

ספיריבה מכילה תרופה אנטיכולינרגית, מרחיבת סמפונות, הפועלת 24 שעות. יש ליטול שאיפה אחת ביום באותה שעה ולא כטיפול SOS. בשנים האחרונות תרופה זו אושרה על ידי ארגון הבריאות העולמי כטיפול לאסתמה קשה ולא מאוזנת, כתוספת לתרופות אחרות (לא במקום). לעומת זאת רלבר מכיל סטרואיד ומרחיב סמפונות ארוך טווח שפועל כבטא-אגוניסט, כלומר במנגנון שונה מהספיריבה. תפקוד ריאות תקין הוא אחד ממטרות הטיפול באסתמה. הרופא שלך ייקבע, גם לפי הסימפטומים/תלונות שלך, האם ניתן להפחית/לשנות טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו