ברונכיאקטזיות כסיבוך של סיליקוזיס?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ברונכיאקטזיות כסיבוך של סיליקוזיס?
    יגאל
    05/08/2019

שלום דוקטור!
    סיליקוזיס ברקע. שחפת בשנת 2012. טופלה. בצילום CT יש משהו חדש, כנראה מדובר על ברונכיאקטזיות (לפי הפניה ל-CT של רופאת ריאות).
    בהשוואה של שני צילומי CT חזה משנים 2017 ו-2019 (מצ"ב חתכים זהים, התאמה לפי ריאה ימנית), יש לי רושם שחלק מנודולים סיליקוטיים "נרקבו" והפכו לברונכיאקטזיות (עדיין אין פענוח, מצטער על הנחות של חובבן).
    האם קשריות סיליקוטיות יכולות להפוך לברונכיאקטזיות?
    האם במקרה שלי ברונכיאקטזיות הינן סיבוך של סיליקוזיס?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובי של החיתוכים דומים: 0.9 מ"מ ו-1.0 מ"מ

יגאל
    07/08/2019

עובי של החיתוכים דומים: 0.9 מ"מ ו-1.0 מ"מ.
    ברשותך, אצרף עוד חיתוכי CT חזה משנת 2019 (לצערי, תוך מספר שבועות הפענוח עדיין איננו). תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתוכי מ-2019

יגאל
    07/08/2019

חיתוכי מ-2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיות בסיליקוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/08/2019

שלום,
    ברונכיאקטזיות קורות לרוב על רקע זיהומים חוזרים בדרכי הנשימה, שחפת, ולעיתים- במחלה פיברוטית של הריאה יכולות להופיע "ברונכיולואקטזיות של משיכה". בחתכים שהצגת לא ניתן לראות משהו דומה בברור, אבל זה לא הפורום לבחינה מדוקדקת של צילומים בפרט ובכלל, ואני מציע שתמתין לפענוח הרשמי ולבדיקתו של רופא הריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו