מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם הגיוני שאובך יגרום להחמרה כזאת?שירלי22/08/2019
שלום
יש לי אסתמה שמאוזנת ברוב השנה עם סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר. בשנה שעברה בתחילת דצמבר הין כמה ימים עם אובך. בכל הימים סגרתי את החלונות והייתי בבית, אבל ביום הראשון נחשפתי לאובך לכשעה וחצי ומאז במשך חודשיים וחצי לא הייתי מאוזנת. העלתי מינון לסרטייד 500 פעמיים ביום ואפילו עם זה לא הייתי מאוזנת. רופא אחד רשם לי פרדניזון, אבל אמר שאם יש שיפור או איזון עם ה 500 פעמיים ביום אז לא לקחת, ובסוף איכשהו סחבתי חודשיים וחצי בלי לקחת, ואחרי זה המצב חזר לקדמותו: סרטייד 250 פעמיים ביום. רציתי בבקשה לברר: האם זה הגיוני ששעה וקצת של אובך גרמה למצב כזה שנמשך חודשיים וחצי? או שזה אולי סתם צרוף מקרים וההחחמרה היתה מגיעה בכל זאת? ולגבי החורף, הבנתי שקור מחמיר אסתמה. האם אמור להיות הבדל אם אני נמצאת בבית עם 3 שכבות ולא קר לי, בין אם אני נמצאת בבית עם לבוש דק ותמור חימום מבחינת האסתמה?(מזגן פשוט לא טוב לי). תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אובך ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו23/08/2019שלום,
אובך אכן יכול להחמיר אסתמה אם כי חודשיים וחצי זה זמן ארוך. ייתכן והאסתמה שלך לא מאוזנת כיאות גם ללא עניין האובך. קור משפיע על אסתמה דרך שאיפת אוויר קר ולא דרך תחושת הקור בגוף. מה שקובע זה טמפרטורת האוויר השאוף אל תוך הריאות ולא כמות הבגדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)