תפקודי ריאות.... קצת מבלבל... אשמח להבהרה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאות.... קצת מבלבל... אשמח להבהרה
    מיכל
    08/10/2019

שלום ד"ר,
    ראית שענית למישהי שלתפקודי ריאות כשיש אסתמה ורוצים לאמת אותה כי יש ספק צריך להפסיק עם משפאים עם סטרואידים ל 3 שבועות. אצלי מגיל 21 עד היום גיל 36 הייתי עם סרטייד 250 פעמיים ביום ורופא אלרגיה פתאום טען שהוא חושב שאין לי אסתמה והוא רוצה שאעשה תפקודי ריאות.
    אז בעצם אם לא אפסיק עם הסרטייד ל 3 שבוועת לא תהיה תשובה אמינה? אני לא יכולה להפסיק ליום אחד אפילו.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/10/2019

שלום,

אבחנה של אסתמה מתבססת על סימפטומים מחשידים ועל הוכחה דפניטיבית בתפקודי ריאות. תפקודי היאות צריכים להראות הפרעה חסימתית שהיא גם הפיכה משמעותית 0לפי הגדרות מוסכמות). תפקוד תקין לא שולל אסתמה ואם יש חשד אז צריך לבצע מבחן תגר (למשל תגר מטאכולין או מאמץ). במידה ומי שחשוד לאסתמה כבר נוטל משאפים כולל מרכיב סטרואידי הוא צריך להפסיק את הטיפול לכ 3 שבועות אבל יכול להעזר בונטולין לפי הצורך, עד 6-8 שעות לפני בדיקת התגר.
    הרופא שלך צריך ללכת לתפקודים קודמים ולראות האם הם התאימו אי פעם להפרעה חסימתית הפיכה. אם כן - זה מספיק אם לא והוא רוצה להוכיח שאתה אסתמטי אז הפתרון הוא מבחן תגר כנ,ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו