בזמן התקף אסתמה, האם יש טעם לקחת בכלל פרדניזון?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום
 
  • בזמן התקף אסתמה, האם יש טעם לקחת בכלל פרדניזון?
    רעות
    08/10/2019

    שלום,
    בזמן התקף אסתמה לא קל, האם בכלל יש טעם לקחת פרדניזון אם התרופה משפיעה רק לאחר 6 שעות?
    עבורי בבית האופציות היחידות הן למעשה וינטולין כמה פעמים.
    אם אני מגיעה למיון עם התקף אסתמה, מהן האופציות שהם יכולים לתת?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אסתמה ופרדניזון

    ד''ר שבתאי ורסנו
    10/10/2019

    שלום,

    בהתקף אסתמה משמעותי, שלא מגיב מייד לונטולין חוזר/אנהלציות (3 בשעה), מקובל להתחיל פרדניזון. גם אם ההשפעה אינה מיידית הרי שמוטב לקחתו ברגע שמתרשמים מהתקף חריג מכוון שהחמרת אסתמה נמשכת לרוב ימים ועלולה להתעצם ולסכן חיים. עד להשגת השפעת הפרדניזון הטיפול הוא במרחיבי סמפונות. אם תוך הזמן הזה האסתמה מתעצמת יש לפנות לחדר מיון שם יישקלו מתן אדרנלין או מגנזיום סולפט לוריד, בד"כ לפי הגיל וגורמי סיכון אחרים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


