זולייאר... האם זה יעיל רק לתקופת הטיפול?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום
 
  • זולייאר... האם זה יעיל רק לתקופת הטיפול?
    מירב
    08/11/2019

    שלום,
    בבדיקות האיזופילים אם אכן עושים אותה בבדיקות דם כלליות אז הכל יוצא לי תקין. ה IGE יוצא לי 300.
    יש לי אסתמה בינונית עד קשה שמחמירה עם הזמן. האם ישנן בדיקות דם נוספות לבדוק האם זולייאר יהיה יעיל עבורי?
    והאם זה נכון שברגע שמפסיקים עם הטיפול אז כל האפקט תוך חודש או קצת יותר נעלם וזה לא כמו חיסוני אלרגיה שאחרי תקופה האפקט יכול להשאר לכל החיים?
    בעצם זה עוזר...(למי שעובד לו) רק כל עוד ממשיכים?
    תודה מראש

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • XOLAIR

    ד''ר שבתאי ורסנו
    11/11/2019

    שלום,

    לקבלת קזולייר יש להוכיח אסתמה קשה: כזו שמטופלת במינונים גבוהים של משאפים משולבים, ולמרות זאת היה צורך ב 12 החודשים האחרונים להוסיף פעמיים גם סטרואיד סיסטמי (בכדורים או בזריקה) ובנוסף, הוכחה של רקע אלרגי לאלרגן כל-שנתי (למשל קרדית אבק בית, שער חתול ועוד) על ידי תבחיני עור. האפקט לא עובר אחרי חודש הפסקה, אך הטיפול במידה והוכח שעוזר אחרי 6 חודשים נמשך בד"כ מספר שנים. במידה ולא עוזר- יש להפסיק.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


