מינון פרדניזון... מה לרוב נותנים?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מינון פרדניזון... מה לרוב נותנים?
    רלי
    23/11/2019

שלום,
    עקב חיסון לאלרגיה לאבק שקיבלתי פעם בחודש היה לי התקף ומצב האסתמה החמיר. נאלצתי להעלות מסרטייד 250 ל 500 וסינגולאייר, ועדין יש לי כשני התקפים (לא קשים) ביום שעוברים עם ויינטולין, וזה המצב כבר 3 שבועות והנשימה לעיתים כבדה. התור הכי קרוב לרופא ריאות אחרי שהקדימו לי הוא עוד 3 שבועות. הזמנתי רופא הביתה שפחד לתת פרדניזון ונתן אינהלצות של ארובנט וינטולין ובודיקורט, וזה לא עזר. הוא אמר שאם לא יעזור שאברר מהו המינון שנותנים לפרדניזון במצבי ומהו המינון שקיבלתי לפני 2 חורפים(רק שאני לא זוכרת), ושאז הוא אולי יכתוב לי. אני שוקלת 65, אשמח לברר: מהו לרוב המינון שנותנים במצב כזה, ולכמה שבועות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/11/2019

שלום,
    אינני מכיר אותך ומה שאכתוב כאן לא בהכרח מתאים לך. עקרונית בעת החמרה קשה נותנים פרדניזון במינון שבין 20-60 מג תלוי בחומרת ההתקף ובגורמי סיכון אחרים (כיב, סכרת, לחץ דם), תמיד עם ארוחת הבוקר, וכל 2-3 ימים יורדים ב 5 מג עד להפסקה. לפי גישה אחרת נותנים מינון קבוע ל 10-14 ימים ומפסיקים באחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו