החמרה באסתמה אך אי קבלת פרדניזון למרות הכל

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• החמרה באסתמה אך אי קבלת פרדניזון למרות הכל
    אפרת
    02/12/2019

שלום,
    הייתי מאוזנצת עם פוסטר2 שאיפות ביום, אך לפני 3 שבועות עקב החמרה עברתי ל8 שאיפות ביום. עם זה אני לא לגמרי מאוזנת, יש התקף אחד ביום שעובר עם וינטולין או שאין התקף אבל הנשימה קצת כבדה.
    בגלל שהתור לרופא ריאות רחוק הייתי אצל רופא משפחה מחליף שאמר לי שהוא לא ממליץ לקחת פרדניזון ושהפוסטר לא יעשה לי כלום ולא יעזור כי הוא החליט שאני לא מצליחה לשאוף את התרופה כמוש צריך במצבי, למרות שזה דווקא לא נכון, לפי דעתי אני שואפת אותה טוב אפילו שישנה החמרה.(הוא לא בדק איך אני נושפת אותה)
    אז הוא אמר שהטיפול הוא 3 פעמים ביום אינהלציות של וינטולין ביחד עם אירובנט ועם בודיקורט הכל מעורבב באינהלציה אחת 3 פעמים ביום. אשמח לברר: האם זהו טיפול שלרוב נותנים במצב כזה?
    כי חשבתי שאלו חומרים לעזרה ראשונה ושאין להם השפעה על הדלקת, ושבמצבים כאלו צריך להעלות את צריכת הסטרואידים.
    כמובן שלא הייתי רוצה לקחת פרדניזון, אבל השאלה היא: האם עצם זה שאני לא לוקחת פרדניזון עלול לגרום לכך שאני דיי הורסת לעצמי את הסיכוי שעוד כ 3 חודשים מצב האסתמה יחזור למצב ההתחלתי של פוסטר רק 2 שאיפות ביום?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החמרת אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/12/2019

שלום,
    אנהלציות של בודיקורט (או פליקסוטיד) יחד עם ארובנט וונטולין לשבועיים בהחלט יכולות לשפר ההמצב. במידה ולא משתפר יש לשקול נטילת פרדניזון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו