בדיקת תפקודי ריאה עבור זולאייר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת תפקודי ריאה עבור זולאייר
    מיכל
    07/12/2019

שלום ד"ר
    ראיתי שציינת שעל מנת להצליח לקבל אישור לזולאייר מלבד פעמיים בשנה פרדניזון. הוכחת חסימה הפיכה משמעותית (לפחות 12% ו 200 מל') לאחר שאיפת מרחיב סמפונות. איזו בדיקה זאת? והאם עם מרחיב סימפונות הבדיקה לא אמורה לצאת דווקא טובה כי זה מרחיב את הסימפונות?
    כי כשהייתי אצל רופא ריאות שנה שעברה עם החמרה קשה באסתמה בחורף, סרטייד במינון מירבי וסינגולאייר ועדיין היו לי התקפים, בדיקת תפקודי הריאות אצלו הקצרה במכשיר של כ 2 דקות או פחות יצאה תקינה. לפני שיצאתי מהבית "סיממתי" את עצמי מראש עם 2 שאיפות וינטולין כדי לשרוד את היציאה.
    אז אני תוהה האם זה אומר שלא אוכל להוכיח בבדיקה את מה שציינת...
    והאם מה שציינת זה יהיה רק לאנשים עם אסתמה קשה מאוד? זאת אומרת יכול להיות שיצא לי הפיכה של "רק" 10 אחוזים למרות פעמיים בשנה פרדניזון ואני לא אוכל לקבל את הטיפול?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קזולייר ותפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/12/2019

שלום,

הוכחת הפיכות בבדיקת תפקודי ריאה (ספירומטריה) היא אחד התנאים לאישור טיפול בקזולייר. הבדיקה לא חייבת להיות מהזמן האחרון אלא גם/בעקר מהבדיקה הראשונה שבא אובחנת (אבחנת אסתמה מחייבת הוכחה כזו, או מבחן תגר מטאכולין במידה והתפקודים הראשונים תקינים). הדגמת הפיכות במצב שבו האדם כבר מטופל באופן אינטנסיבי לאסתמה יכולה שלא להראות הפיכות ואז ההחלטה היא בידי מחלקת בקרת תרופות/רופא אחראי על אישורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו