חזרה למצב הקודם של האסתמה וחזרה של הסימפונות הקטנים לנורמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חזרה למצב הקודם של האסתמה וחזרה של הסימפונות הקטנים לנורמה
    שני
    07/12/2019

אשמח לברר:
    הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ועקב חיסון אלרגיה לאבק יצאתי מאיזון וכבר חודש אני עם סרטייד 750 ואולי אצטרך פרדניזון.
    האם רוב חוליה אסתמה חוזרים אחרי כמה חודשים למצבם הקודם של האסתמה? או שדווקא החמרות כאלו בהרבה מקרים גורמות לכך שהאסתמה הופכת ליותר חמורה באופן קבוע? בחורף שעבר היתה לי החמרה עקב אובך קשה ולמעשה חודשיים וחצי לא הייתי מאוזנת. פחדו לתת לי פרדניזון עקב סוכרת אז הייתי עם סרטייד מינון מקסימלי והרבה ונטולין. אחרי חודשיים וחצי הצלחתי להיות מאוזנת עם סרטייד 500 ואחרי עוד חודשיים הצלחתי לחזור לסרטייד 250. אני חוששת שאולי הפעם לא יהיה לי מזל
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה למצב קודם

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/12/2019

שלום,

בד"כ חולי אסתמה מטופלים בצורה סדירה ומוקפדת חוזרים למצבם הקודם לאחר החמרה. יחד עם זאת יש תת-קבוצה של חולים קשים יותר שהחרפות גורמות לירידה הדרגתית בתפקוד הריאות. אם האסתמה שלך מחמירה כל שנה מספר פעמים אני ממליץ שתהיי במעקב מסודר של רופא ריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו