סיכון חולה מדוכא חיסון עם אסתמה חמורה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סיכון חולה מדוכא חיסון עם אסתמה חמורה
    מרב
    07/12/2019

שלום,
    אני מדוכאת חיסון עם אסתמה חמורה שמצריכה פרדניזון ועכשיו מאוד לא מאוזנת. נאסר עליי להתחסן לשפעת השנה. חברה של אמא שלי עם שפעת או עם וירוס קשה מאתמול, והיום היא קצת הרגישה יותר טוב ואמרה שנמאס לה להיות בבית אז היא אמרה לאמא שלי שתפגש איתה. זאת חברה שגם ככה היא רואה כמה פעמים בשבוע אז ביקשתי מאמא שלי שתתחשב בלי ולא תפגש איתה כדי שהיא לא תדבק ותדביק איתי כי אנו גרות ביחד, והיא ממש התעצבנה בטורף. היא לא מאמינה לי שזאת הזהירות במינימלית שהיא צריכה להפעיל.
    האם תוכל בבקשה לכתוב את חוות דעתך על מנת שאראה לה מה עלייה היה לעשות במקרה כזה?
    זאת חברה שהיא פוגשת מספר פעמים בשבוע כי היא המורה לספורט שלה ואחרי השיעור הן יושבות לדבר, ומדברת איתה כל יום שיחות ארוכות בטלפון. תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה במדוכאת חיסון

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/12/2019

שלום,
    לא ברורה לי סיבת הדיכוי החיסוני שלך (מעבר לפרדניזון 20 מג ביום לפחות)? גם מדוכאי חיסון מומלץ שייקבלו חיסון לשפעת (וירוס מומת), אלא שהחיסון אצלם עלול להיות יעיל פחות. התייעצי שוב עם מי שמטפל/עוקב אחר מצבך החיסוני.
    בנוסף, מומלץ שאמך תתחסן לשפעת !
    לגבי פגישה שלה עם אנשים חולים, זה בינה לבינך, אך ברור שבמידה והיא נדבקת במחלה וירלית, ובעקר בוירוס השפעת היא עלולה להדביק אחרים, בעקר בני בית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו