האם אי לקיחת פרדניזון עלולה לגרום למצב לא לחזור למצב שהיה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם אי לקיחת פרדניזון עלולה לגרום למצב לא לחזור למצב שהיה?
    מיכל
    18/12/2019

שלום,
    אני בת 36. 16 שנים עם אסתמה ואלרגיה לאבק. רוב השנים הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 וסינגולאייר למעט כ 4 חורפים.
    השנה עקב חיסון פעם בחודש לאלרגיה לאבק שהיה בעקבותו התקף, (החלטתי להפסיק עם החיסונים) עברתי לפוסטר 8 שאיפות ביום. חודש וחצי לא הייתי מאוזנת איתו ועם אינהלציות, הייתי קורבה.. ועכשיו עם פוסטר 8 שאיפות ו אינהלצייה אחת ביום של וינטולין, אירובנט ובדיקורט אני מאוזנת.
    רופא המשפחה נתן פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים שיהיה למקרה הצורך בגדר סימן שאלה.
    אני מסתדרת ככה ולא סובלת עם המצב הנוכחי וכבר מאוזנת אפשר לומר, אבל הפחד שלי הוא שעצם זה שאני לא לוקחת פרדניזון יגרום לכך שמצב הריאות עוד כמה חודשים לא יחזור למה שהיה. האם במצב כזה אולי כן כדאי לקחת נאמר 20 מ"ג פרדניזון ל 10 ימים?
    שנה שעברה גם היתה לי החמרה באסתמה עקב חיסון אלרגיה( הטעות היתה שהמשכתי עוד) וזה גרר חודש וחצי בלי איזון עם סרטייד מיניון מירבי והרבה וינטולין, ואז 3 חודשים עד שמצב הריאות חזר לסרטייד 250. אני תוהה האם אז היה לי מזל, ואולי הוא לא יחזור השנה ואולי אוכל להעלות את הסיכויים שזה כן יקרה(לא אכפת לי מתי.. גם אם עוד 4 חודשים רק שיקרה) על ידי לקיחת פרדניזון.
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/12/2019

שלום,

במחלות הכרוניות החסימתיות של הריאה המדיניות היא למנוע החמרות/לטפל בהחמרות בכדי לשמור על תפקוד הריאות לאורך שנים. ההחלטה על הצורך בפרדניזון/סטרואידים ססטמיים תלויה במידת ההחמרה וביעילות של המשאפים לטפל בהחמרה. לצורך כך רצוי לבצע גם בדיקת תפקודי ריאות. ההחלטה על פרדניזון צריכה להיות של הרופא המטפל בך, על פי הנ"ל, בשת"פ אתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו