הטיפול הביולוגי החדש דופיקסנט

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הטיפול הביולוגי החדש דופיקסנט
    אפרת
    21/01/2020

שלום,
    רציתי בבקשה לברר לגבי דופיקסנט: האם צריך רמה מסויימת של איזופילים כדי להתאים אליו? כי בדיקות הדם הכללית שלי תקינות אז עד כמה שהבנתי האיזופילים תקינים. ה IGE שלי 290 והאסתמה קשה עם פעמיים בשנה קורסי פרדניזון. והאם דופקסנאנט נחשב ליותר יעיל ועם פחות תופעות לוואי לעומת זולאייר וניתן לקבל אותו לפני זולאייר?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופיקסנט

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/01/2020

שלום,

התרופה אושרה לטיפול באסתמה חמורה רק בסל הבריאות האחרון, לפני מספר ימים. לפי ההודעות הראשונות היא תאושר לאסתמה חמורה לאחר כישלון תרופות נוגדות- IL5 (כלומר אסתמה אאוזינופילית קשה) או באסתמה חמורה "התלויה בסטרואידים סיסטמיים". עוד לא ברור לי האם ההתוויה הזו מאפשרת לעקוף טיפול ב XOLAIR (אנטי IGE) ומה הגדרת משרד הבריאות ל"תלויה בסטרואידים"- האם 50% מהזמן? אחר?. נצטרך להמתין להבהרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון לדופיקסנט

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/02/2020

שלום,

אכן ההתוויה היא לאסתמה התלויה בסטרואידים סיסטמיים לפחות שישה חודשים מהשנה החולפת (או כישלון של טיפול קודם באנטי-IL-5) זאת בנוסף לטיפול קבוע במינון גבוה של משאף משולב ורמת אאוזינופילים בדם שווה/גדול מ 400/מל'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו