מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בזולאייר ערך 286 IGEרעות29/01/2020
שלום,
אני בת 37 ובשנתיים האחרונות האסתמה שלי החמירה ונזקקתי ל2 קורסי פרדניזון בשנה.
רציתי בבקשה לברר: אני אלרגית גם לאבק, אך לא לוקחת טיפול תרופתי. לא מתעטשת לרוב. רמת ה IGE שלי היא 286 ואין איזופילים גבוהים.
האם 286 זה ערך שעל פיו ניתן קצת לקבל מושג האם היעילות של זואלייר יכולה להיות טובה עבורי?
למשעה ככל שה IGE יותר גבוה אומר שיש סיכוי יותר גבוה שהטפול בזולאייר יותר יעזור?
ובכלל: מה זה אומר שלחולה אסתמה קשה אין רמת איזופילים לא בנורמה? זה אומר שמצבו כן בפועל יותר טוב לעומת חולה שכן יש לו את זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בקזולייר
ד''ר שבתאי ורסנו01/02/2020שלום,
טיפול בקזולייר לאסתמה אלרגית חמורה ניתן רק לאחר כישלון טיפול קבוע במשאפים משולבים ושתי החמרות בשנה שמצריכות סטרואידים סיסטמיים. אדם כמוך שלא מטופל כלל לא זכאי לטיפול בקזולייר. יעילות קזולייר גדולה יותר באנשים שרמת האאוזינופילים בדמם שווה או גבוהה מ 260/מל'. לעומת זאת קיימת אסתמה "אאוזינופילית" המאופיינת במספר אאוזינופילים גבוה או שווה ל 400/מל'( בחו"ל מ 300) שבמידה והיא חמורה ולא מאוזנת בטיפול קבוע- החולים בה זכאים לטיפול אנטי IL-5 (למשל נוקלה, פסנרה, סינקאייר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)