לקיחה של בודיקורט במצב של אסתמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לקיחה של בודיקורט במצב של אסתמה
    רותי
    27/02/2020

שלום,
    האסתמה אצלי החמירה בעקבות אובך לפני חודשיים וחצי. לפני כן הייתי עם פוסטר שאיפה אחת, לאחר מכן עברתי ל 8 שאיפות אך לא היה איזון, ומשכתי כחודש עם אינהלציות עד שעברתי לפרדניזון 40 מ"ג לשבועיים ואז ירידה הדרגתית. מאז עם פוסטר 8 שאיפות איו לי התקפים, אבל אני לא לגמרי מאוזנת. הנשימה לעיתים כבדה, ולעיתים אני חייבת לקחת שאיפות גדולות מפה (נושמת מהאף) וכשאני אוכלת אומנם אין לי התקפים כמו שהיו לפני הפרדניזון שאז באכילה היו לי התקפים שהיו חולפים בסיום האכילה, אבל יש צורך לקחת המון נשימות עמוקות באכילה, קושי לנשום קצת וזה לא מצב רגיל. אני יכולה למשוך ככה כמה חודשים בתקווה שמצב הריאות יחזור לקדמותו, זה סך הכל נסבל. השאלה היא: האם בעצם זה שאני לא מאוזנת לגמרי ולא לוקחת עוד סטרואידים כדי שיהיה איזון מקסימלי אני לא הורסת לעצמי או מפחיתה לעצמי את הסיכוי שמצב הריאות יחזור לקדמותו? (פוסטר שאיפה אחת).
    והאם במצב כזה כדאי להוסיף אולי שוב אינהלציות בודיקורט או משאף בודיקורט? או שכן צריך קורס נוסף של פרדניזון? התור לרופא הריאות הוא פשוט עוד 3 חודשים, אך אוכל לבקש מרפא המשפחה.
    המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בודיקורט

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2020

שלום,

נראה לי כי כדאי שרופא המשפחה יישלח אותך בינתיים לבצע תפקודי ריאות (ספירומטריה) תחת הטיפול שאת מקבלת (לא להפסיקו), זאת כדי להתרשם ממצבך האובייקטיבי1דרגת החסימה. במידה והמצב בבדיקה יעיד על חומרה גדולה, יהיה קל יותר להפנותך לרופא ריאות בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו