תפקודי ריאות נמוכים מהנורמה והשלכות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאות נמוכים מהנורמה והשלכות
    אבי
    13/03/2020

שלום רב. לפני 4 שנים נשלחתי לבצע בדיקת תפקודי ריאות, לא בגלל שהייתה לי איזה שהיא בעיה בנשימה, אלא בגלל שהתגלה אצלי סרטן אשכים והייתי צריך לקבל 3 תרופות כימותרפיות שאחת מהן לא נותנים למי שיש תפקודי ריאות נמוכים. תוצאות בדיקת תפקודי הריאות היו שהתפקוד נמוך מהנורמה ולכן קיבלתי רק 2 תרופות כימותרפיות ואת התרופה השלישית לא קיבלתי. יש לציין שהפסקתי לעשן לפני 30 שנה (כיום בן 50). היום ברוך השם אני רק במעקב אונקולוגי. שאלתי היא...

1-האם לאחד כמוני שיש תפקודי ריאות נמוכים מהנורמה יש מה לדאוג יותר בגלל הקורונה שלפי מה שהבנתי פוגעת בשלב השני בריאות(דלקת ריאות)?

2-אם יש לי תפקודי ריאות פחות מהנורמה, האם אני נחשב כאחד שיש לו מחלת רקע של הריאות, למרות שאין לי ב"ה שום בעיה בנשימה או בריאות?

תודה ובריאות לכולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאות והסיכון בקורונה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/03/2020

שלום,
    התשובה חיובית לשתי השאלות. הסיכוי שלך להדבק בקורונה הוא אמנם כמו של אדם עם תפקודי ריאות תקינים, אך הסיבוכים באדם שנדבק ועם תפקוד ריאתי לא תקין עלולים להיות חמורים ומסוכנים יותר. עלייך להקפיד שבעתיים על בידוד חברתי והגיינה אישית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו