לקיחת קורס פרדניזון בפעם השניה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לקיחת קורס פרדניזון בפעם השניה
    שירן
    02/04/2020

שלום,
    כשלוקחים קורס פרדניזון שני לאסתמה כעבור 3 חודשים לאחר הראשון, האם יש סיכוי שהגוף יפסיק לייצא קורטיזול?
    ואיך בעצם אדע שזה קרה? אני סובלת מעייפות עקב הפרעת שינה גם ככה. האם זה אומר שהעייפות תהיה יותר חמורה ואז צריך לגשת מהר למיון?
    בדיקות דם לקורטיזול לא אמינות עם משאפים ממה שהבנתי, אז אני מניחה שלא אוכל לבקש בדיקת דם ישר אחרי כדי לדעת שהכל בסדר עם הקורטיזול. (הקורטיזול שלי בבדיוקת הדם יצא מעל הנורמה כשזה עם משפאים ואמרו לי שלא ניתן להתייחס לזה)
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון פעם שנייה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/04/2020

שלום,

לא שכיח שקורס שני יגרום לדיכוי ממושך של האדרנל (המייצר קורטיזול) ורמת הקורטיזול הגבוהה שלך לא תומכת בכך. במידה ואת חשה הבדל משמעותי בהרגשתך, מומלץ להתייעץ עם מומחה אנדוקרינולוגיה. במידה של חשד הוא/היא יכול לבצע מבחן תגר עם ACTH (הורמון שמשחרר קורטיזול מהאדרנל) ולפי התגובה להתרשם מיכולת האדרנל לייצר קורטיזול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו