פעילות גופנית עם אסתמה קשה ואסתמה של המאמץ

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית עם אסתמה קשה ואסתמה של המאמץ
    אפרת
    05/04/2020

שלום רב ד"ר,
    האם חולי האסתמה הקשים רובם עדיף שלא יבעצו פעילות גופנית אירובית? כשהיתה לי אסתמה יותר קלה עם וינטולין לפני הצלחתי לבצע ספורט, אך מאז האסתמה הפכה לקשה וכל הליכה קצרה עלולה להיות אצלי טריגר להחמרה.
    האם במצב כזה באמת 2 שאיפולת וינטולין לפני הספורט אמורות לפתור את הכל ולא לסכן אותי?
    כי אני חוששת לעשות ספורט מאז שהאסתמה הפכה לקשה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה וספורט

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/04/2020

שלום,

מטרת הטיפול האופיטמאלי באסתמה היא לשמור על תפקוד ריאות תקין מצד אחד ומהצד השני לאפשר חיים נורמאליים כולל ספורט (יש שיאנים אולימפיים שהם אסתמטיים). לפיכך צריך להתאים הטיפול למידת האיזון הנחוצה לך כולל מעקב של תפקודי ריאה. לעיתים האסתמה היא בעלת מהלך קשה במיוחד שגורם הצרות בלתי הפיכה של הסמפונות שלא מגיבה לטיפולים ואסז אכן הפעילות הגופנית יכולה להיות מוגבלת, למרות טיפול מקסימאלי. לאחר ימי הקורונה מציע לך לעבור הערכה עדכנית אצל מומחה ריאות. עד אז שתי שאיפות ונטולין, רבע שעה לפני מאמץ עשויות להגן עלייך. חימום לפני הפעילות וקרור הדרגתי בסופו וגם מסכה/צעיף על הפנים יכולה לעזור לחמם את האויר הקר שנכנס לריאות בפעילות כגון ריצה/מאמץ גדול).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו