עץ זית והחמרה באסתמה שלא היה קשורה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• עץ זית והחמרה באסתמה שלא היה קשורה
    שירלי
    01/05/2020

שלום,
    יש לי אלרגיה לאבק ועץ זית. מבחינת תסמינים אין לי בכלל התעטשויות אז אני לא לוקחת כדור נגד אלרגיה.
    עברנו לדירה חדשה שיש לידה עץ זית. האסתמה היתה 4 חודשים מאז המבער במצב הרגיל שזה איזון עם סרטייד 250 ועקב חשיפה לאובך היה החמרה קשה. מעבר לסימביקורט 8 שאיפות, קורס פרדניזון ו 5 חודשים לאחר מכן המצב לא חזר לקמותו ואני עם 8 שאיפות סימביקורט וגם לא תמיד מאוזנת. הוספתי כל יום משאף אוואמיס מפחד שאולי בגלל עץ הזית המצב לא משתפר. האם במצב כזה כן יש חשיבות גם להוספת כדור נגד אלרגיה בנוסף?
    עדיין אין לי בכלל תסמינים של אלרגיה... אני כן לוקחת תוסף קוורציטין וויטמין סי במינון גבוה. ההיגיון אומר לי שזה לא קשור לעץ הזית, עצם זה שהמצב לא משתפר... אבל אני לא בטוחה.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החמרת אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/05/2020

שלום,
    אם את לא מאוזנת מזה זמן למרות מינוני המשאפים שציינת, אני ממליץ לבצע תפקודי ריאות עדכניים ולחזור לייעוץ רופא ריאות, שיעריך ויברר את הסיבות לחוסר איזון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו