שיעול כרוני במשך 3 שנים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול כרוני במשך 3 שנים
    שושו
    05/05/2020

שלום
    אני בת 18 סובלת כבר מעל 3 שנים משיעול כרוני יבש. ניסיתי לקחת כמה סוגים של תרופות ליבוש נזלת אחורית, לצרבת (כמו נקסיום, אומפרדקס) שלא עזרו.
    נשלחתי לבירור אצל רופא לאלרגיה שבדק לפי תגובת העור ויצא אלרגיה לקרדית אבק ולדשא. הוא נתן לי תרסיס לאף (אבמיס) שהקל מעט מאוד.
    בבירור אצל רופא אף אוזן גרון יצא הכל תקין.
    בבירות אצל רופא ריאות הוא עשה לי בדיקת תפקודי ריאות שיצא תקינה, ושלח לבדיקת מאמץ שיצא גם כן תקינה ובדיקת מתכולין (מצורפת) שגם תקינה. הרופא שלח אותי גם לבדיקת כי מגורה אבל לא הצלחתי לבצע אותה.
    צילום חזה וסינוסים תקינים.
    רופא משפחה נתן לי לנסות תגובה של משאפים, ניסיתי סרטייד 250, סימביקורט, וסינגולר. כולם עזרו מאוד. לפני כשנה היתה מעט החמרה בשיעול אז שילבתי סינגולר עם אחד המשאפים יחד עם 2 כדורי טלפסט לאלרגיה.
    בחודש האחרון (חילופי עונות) שוב היתה החמרה (התקפי שיעול עם ירידה קטנה בסיטורציה ל 96-94 וקצת קושי נשימתי) אז הרופא החליף לי את המשאף לרלבר 184/22 שעזר מאוד ויכלתי להוריד את המינון של הטלפסט ל-1.
    רציתי לשאול, האם מספיק הסיוע של התרופות כדי לקבוע מחלה?
    וכן האם אני צריכה להיות תחת מעקב של רופא מסוים חוץ מהרופא משפחה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול כרוני במשך 3 שנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול כרוני מעל 3 שנים

שושו
    05/05/2020

הוספתי צואות בדיקת תפקודי ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ממושך מעל 3 שנים

שושו
    05/05/2020

צרפתי תוצאות בדיקת מאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/05/2020

שלום,

הבדיקות שבצעת שוללות למעשה אבחנה של אסתמה.
    התגובה לסוגי המשאפים האלו מעלה חשד למצב של
    (Non-asthmatic eosinophilic bronchitis (NAEB והדרך לאשר אבחנה זו היא בבדיקת כיח מגורה (מבוצע באיכילוב) כאשר אתה ללא משאפים לפחות 3 שבועות ובתקופה שאתה משתעל/סימפטומטי. במידה ותבצע זאת, עדכן אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני ממושך מעל 3 שנים

שושו
    06/05/2020

שלום.
    הייתי כבר באיכילוב לבצע את הבדיקה ולא הצלחתי לבצע אותה, הגעתי פעם שניה ושוב לא הצלחתי להוציא ליחה.
    אין לי כל כך כוח לבצע בדיקות ולכן שואלת האם אי אפשר לקבוע לפי התרופות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/05/2020

שלום,
    ללא הוכחה ניתן רק להניח/לשער בסבירות בינונית+. מה האבחנה עליה חושב רופא הריאות שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני ממושך מעל 3 שנים

שושו
    18/05/2020

לא יודע. בפעם האחרונה שהייתי אצל רופא ריאות הוא נתן לי הפניה לבדיקת כיח מגורה שלא הצלחתי לבצע. ומאז לא חזרתי אליו ולבינתים שיניתי את הטיפול לפי המלצת רופא המשפחה- למשאף רלבר יחד עם סינגולר.
    אם הסבירות יחסית גבוה לאבחנה. אפשר להסתמך אליה? ויש תורך להיות במעקב של רופא ריאות?
    תודה רבה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/05/2020

שלום,

לדעתי מספיק רק משאף סטרואידי (למשך QVAR), ללא צורך ביתר המרכיבים. ממליץ שתהיי במעקב רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו