תהיות לגבי חולי אסתמה קשים וקורסים חוזרים של פרדניזון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תהיות לגבי חולי אסתמה קשים וקורסים חוזרים של פרדניזון
    אפרת
    07/05/2020

שלום ד"ר,
    אצל חולי אסתמה קשים שמקבלים בכל שנה לעיתים 2 קורסים של פרדניזון, האם חשוב לבצע בדיקת קורטיזול לאחר הנטילה כדי לבדוק שאין דיכוי אדרנלי ומצב מסוכן?
    כי קיבלתי מרופא ריאות קורס שני של פרדניזון כי הראשון לא עזר מספיק. הראשון היה : 40 מ"ג שבועיים וחצי ואז 5 מ"ג ירידה כל יומיים. כעבור חודשיים אתחיל שבוע ראשון 40 מ"ג, שני 30 מ"ג, שלישי 20 מ"ג, רביעי 10 מ"ג. הוא לא נתן לי בדיקת קורטיזול.
    קבעתי תור לאנדוקרינולוג שכן נתן ואמר לי לבצע אותה שבוע אחרי סיום הנטילה.
    האם זאת לא בדיקה שחשוב לתת למטופלים בקורס שני סמוך? ובמידה ותצא לי תוצאה גבוהה אך בנורמה אוכל לסמוך על התוצאה? כי הבנתי שלקיחת משאפים לאסתמה משבשת את תוצאות הבדיקה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קורטיזול

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/05/2020

שלום,
    זו לא בדיקה שגרתית לאחר טיפול בפרדניזון, אלא אם יש סימפטומים/סימנים המעלים חשד לאי ספיקה אדרנלית. מי שמקבל קורסים ממושכים/חוזרים של פרדניזון ודומיו מומלץ לו בכל מקרה בתקופה של מחלה חריפה וקשה אחרת לקחת מינון מגן של פרדניזון סביב 7.5 מג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו