מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תהיות לגבי חולי אסתמה קשים וקורסים חוזרים של פרדניזוןאפרת07/05/2020
שלום ד"ר,
אצל חולי אסתמה קשים שמקבלים בכל שנה לעיתים 2 קורסים של פרדניזון, האם חשוב לבצע בדיקת קורטיזול לאחר הנטילה כדי לבדוק שאין דיכוי אדרנלי ומצב מסוכן?
כי קיבלתי מרופא ריאות קורס שני של פרדניזון כי הראשון לא עזר מספיק. הראשון היה : 40 מ"ג שבועיים וחצי ואז 5 מ"ג ירידה כל יומיים. כעבור חודשיים אתחיל שבוע ראשון 40 מ"ג, שני 30 מ"ג, שלישי 20 מ"ג, רביעי 10 מ"ג. הוא לא נתן לי בדיקת קורטיזול.
קבעתי תור לאנדוקרינולוג שכן נתן ואמר לי לבצע אותה שבוע אחרי סיום הנטילה.
האם זאת לא בדיקה שחשוב לתת למטופלים בקורס שני סמוך? ובמידה ותצא לי תוצאה גבוהה אך בנורמה אוכל לסמוך על התוצאה? כי הבנתי שלקיחת משאפים לאסתמה משבשת את תוצאות הבדיקה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קורטיזול
ד''ר שבתאי ורסנו07/05/2020שלום,
זו לא בדיקה שגרתית לאחר טיפול בפרדניזון, אלא אם יש סימפטומים/סימנים המעלים חשד לאי ספיקה אדרנלית. מי שמקבל קורסים ממושכים/חוזרים של פרדניזון ודומיו מומלץ לו בכל מקרה בתקופה של מחלה חריפה וקשה אחרת לקחת מינון מגן של פרדניזון סביב 7.5 מג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)