תזמון לקיחת פרדניזון אחרי התקף אסמטי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תזמון לקיחת פרדניזון אחרי התקף אסמטי
    אפרת
    17/05/2020

שלום,
    נתקלתי במאמר של רופא אסטמה לילדים שטען שאם לא מטפלים מהר בהתקף מתמשך שלא עובר ישר בתותחים הכבדים, אז אחר כך צריך מטוסי כיבוי אש על מנת לכבות את המצב לעומת אם מטפלים מהר ואז צריך רק כבאית. האם זה נכון גם לגביי שאני לא ילדה, וכשהייתה לי החמרה שלא עוברת עברתי מ 4 שאיפות פוסטר ביום ל 8 שאיפות ואיתן לא לגמרי הייתי מאוזנת, אבל לא מצב מסוכן וחמור ובעצם משכתי ככה בחודש וחצי ורק אז לקחתי קורס פרדניזון. בינתיים מצב הריאות לא חזר לקדמותו גם אחרי הקורס.
    האם במקרה כזה להבא עדיף לתת לזה גג יומיים או שבוע ולמהר לקחת קורס פרדניזון?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזמון פרדניזון

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/05/2020

שלום,
    בעקרון צריך לטפל בהתקף על פי מידת חומרתו ועל פי התגובה לטיפל ההתחלתי. במידה ואין הטבה משמעותית יש לשדרג את הטיפול, כולל פרדניזון, בשלב מוקדם יותר (למשל אחרי שבועיים) ולא לאחר חודש וחצי. בהתקפים חמורים במיוחד ואם כבר נמצאים על טיפול משאפי קרוב למקסימאלי לפני ההחמרה - אז יש צורך להתחיל בפרדניזון בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו