מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תזמון לקיחת פרדניזון אחרי התקף אסמטיאפרת17/05/2020
שלום,
נתקלתי במאמר של רופא אסטמה לילדים שטען שאם לא מטפלים מהר בהתקף מתמשך שלא עובר ישר בתותחים הכבדים, אז אחר כך צריך מטוסי כיבוי אש על מנת לכבות את המצב לעומת אם מטפלים מהר ואז צריך רק כבאית. האם זה נכון גם לגביי שאני לא ילדה, וכשהייתה לי החמרה שלא עוברת עברתי מ 4 שאיפות פוסטר ביום ל 8 שאיפות ואיתן לא לגמרי הייתי מאוזנת, אבל לא מצב מסוכן וחמור ובעצם משכתי ככה בחודש וחצי ורק אז לקחתי קורס פרדניזון. בינתיים מצב הריאות לא חזר לקדמותו גם אחרי הקורס.
האם במקרה כזה להבא עדיף לתת לזה גג יומיים או שבוע ולמהר לקחת קורס פרדניזון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזמון פרדניזון
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2020שלום,
בעקרון צריך לטפל בהתקף על פי מידת חומרתו ועל פי התגובה לטיפל ההתחלתי. במידה ואין הטבה משמעותית יש לשדרג את הטיפול, כולל פרדניזון, בשלב מוקדם יותר (למשל אחרי שבועיים) ולא לאחר חודש וחצי. בהתקפים חמורים במיוחד ואם כבר נמצאים על טיפול משאפי קרוב למקסימאלי לפני ההחמרה - אז יש צורך להתחיל בפרדניזון בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)