טיפול ביולוגי דופלומאב לאסתמה קשה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום
 
  • טיפול ביולוגי דופלומאב לאסתמה קשה
    רון
    17/05/2020

    שלום ד"ר,
    האם הטיפול דופלומאב לאסתמה קשה לפי המידע שיש נחשב יותר יעיל מזולאייר? והאם מבחינת תופעות הלוואי הן רבות יותר או פחותות? בקבוצה מחו"ל שיש בה הרבה מטופלי זולאייר הם מספרים שיש להם כמה ימים אחרי הטיפול כאבי מפרקים קשים ותחושת דמוי שפעת עם עייפות קשה.
    והאם דופלימאב מתאים למי שרמת האייזונפילים תקינה ו ige 300? תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דופילומאב

    ד''ר שבתאי ורסנו
    19/05/2020

    שלום,
    זהו טיפול שניתן לאסתמה קשה שמטופלת מקסימאלית במשאף משולב במינון גבוה ולמרות זאת צורכת סטרואידים סיסטמיים (למשל פרדניזון) לפחות חצי שנה מהשנה האחרונה. במקרה כזה הטיפול יינתן למי שרמת האאוזינופילים שלו בדם היא עד 400/מל'. התוויה אחרת היא למי שהטיפול ב Anti-IL5 , המיועד לאסתמה אאוזינופילית קשה (לפחות 400 /מל'), נכשל. אם האסתמה שלך היא אלרגית (כנראה שכן - רמת IGE גבוה תומכת אך יש לבצע גם תבחיני אלרגיה) אז לפי סל הבריאות לא יאשרו דופילומאב לפני קזולייר.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו