אסתמה שהפכה לקשה ואסתמה של המאמץ

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה שהפכה לקשה ואסתמה של המאמץ
    שני
    26/05/2020

שלום,
    כ-13 שנים הייתי עם אסתמה בינונית, אך בשנה וחצי האחורונה האסתמה החמירה ואני עם סימביקורט 8 שאיפות. יש לי גם אסתמה של המאמץ. לפני ההחמרה הייתי עושה ספורט כל יום והייתי בכושר עם 2 שאיפות וינטולין, אך עכשיו זה בלתי אפשרי וזה מחמיר לי את האסתמה. העניין הוא שהכושר מאוד ירד מאז... מה שאומר שהרבה דברים מעלים לי את הדופק... ואז פעילות פשוטות כמו קבלת משלוח מהסופר וסידור מזון, או הליכה של 2 דקות עלולים לגרום לי לקשיי נשימה ולעיתים רחוקות להתקף.
    אשמח לברר:
    1. האם במקרה כזה משאף ספיריבה בנוסף יכול לפתור את העניין כי הוא מכסה את כל היום מבחינת האסתמה של המאמץ?
    2. או שספיריבה לא יעזור לאסתמה של המאמץ ויש צורך לקחת פעמיים ביום 2 שאיפות וינטולין או פעם אחת בשעות שמועדות לפורענות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה שהפכה לקשה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,

הערכת חומרת האסתמה כוללת גם ראיון ובדיקה וגם ביצוע ספירומטריה. מציע שתגיע לרופא ריאה להערכת מצבך, גם האובייקטיבי, נסיון לגלות סיבות להחמרה וטיפול בהתאם. ספיריבה מוסיפים לאסתמה שלא נשלטת במשאפים משולבים במינון מקסימאלי לאחר איזון יתר הסיבות להחמרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו