אלרגיה לקרדית האבק ואסתמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לקרדית האבק ואסתמה
    יוספה
    26/05/2020

שלום,
    יש לי אלרגיה לקרדית האבק ומבדיקות דם לאלרגיה זה יצא תוצאה של 25 שזה בעוצמה 4. בנוסף ישנה אסתמה קשה.
    אין לי תסמינים של התעטשויות אך יש לעיתים לא קרובות גודש באף. אני לוקחת משאף אוואמיס אבל גם בלי המשאף אין התעטשויות. האם במקרה של אסתמה קשה כאשר קרדית האבק נמצאת בכל מקום למרות ניקיון והקפדה על הכללים לזהירות ממנה, עדיף לקחת גם כדור אנטי היסטמין מידי יום לא עבור האלרגיה שלא מפריעה לי אלא עבור האסתמה שלא תחמיר עוד? כמובן שבאסתמה זה טיפול במינון מקסימלי במשאפים בנוסף. השאלה היא לא במקום... אלא בנוסף כמובן.
    ו/או שמספיק להוסיף תוספים טבעיים שיש עליהם מעט מחקרים שכן משמים כמו אנטי היסטמינים כמו קוורציין, רוטין ועוד?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרדית אבק הבית

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,

דלקת כרונית של האף בעקבות אלרגיה יכולה להתבטא גם בגודש ללא נזלת, או עם נזלת אחורית ולא חיצונית. לאיזון אופטימלי של אסתמה יש צורך באיזון אופטיאלי של דלקת האף באמצעות משאפים כגון אבמיס ולעיתים בשילוב עם רינולסט (תרסיס אנטיהסטמיני). אנטיהסטמינים השפעתם באופן ישיר על הריאות עצמן מוגבלת ולא משתמשים בהם לצורך זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו