קורס פרדניזון שני האם כדאי לנסות?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קורס פרדניזון שני האם כדאי לנסות?
    שירי
    02/06/2020

שלום,
    12 שנים הייתי עם אסתמה שמאוזנת עם סרטייד 250. לפני כשנה עקב אובך האסתמה החמירה ואני עם שאיפות סימביקורט ביום.(צריכה עוד אחת נוספת בבוקר) זה המצב לאחר לקיחת קורס פרדניזון במשך חודש לפני חצי שנה.
    (לפני הקורס היה יותר חמור).
    למרות זאת מצב הריאות לא חוזר למה שהיה עם הסרטייד 250 שנים.
    קיבלתי מרופא הריאות קורס פרדניזון שני אך הוא אמר שאני אחליט מתי לקחת אותו כל עוד אני מאוזנת כרגע עם 9 שאיפות סימביקורט ביום.(רמת אייזונפילים תקינה ו IGE 300 ולא רציתי להתחיל עדייין עם זולאייר).
    האם עדיף להתחיל עם הקורס השני עכשיו ומהר, כי בזה אני מחכה דווקא זה מעלה את הסיכוי שמצב הריאות לעולם לא יחזור למה שהיה?
    או שדווקא אין הבדל אם אחכה עוד 3 או 4 חודשים?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמחק לי שזה 9 שאיפות סימביקורט ביום

שירי
    02/06/2020

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס פרדניזון שני

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/06/2020

שלום,
    אם תפקודי הריאות (ספירומטריה) הנוכחיים שלך מראים ירידה לעומת קודמו או חסימה קשה למרות טיפול מקסימאלי בסימביקורט יש לשקול תוספת ספיריבה אודומיה לעומת פרדניזון. אם לא ביצעת ספירומטריה כדאי שתבצעי כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו