צורך לקחת נשימות עמוקות בדיבור

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צורך לקחת נשימות עמוקות בדיבור
    רלי
    04/06/2020

שלום ד"ר,
    האסתמה החמירה לי ממצב בינוני לקשה. אחרי קורס פרדניזון עם 8 שאיפות פוסטר אני מרגישה מאוזנת. העניין הוא שכשאני צריכה לדבר שיחות שהן לא של פחות 5 דקות, אני מרגישה שיש לי צורך לקחת נשימה ממש עמוקה כדי להמשיך לדבר לא קצת פעמים במהלך השיחה. כשהאסתמה הייתה בינונית זה לא היה כך.
    האם זה אומר שזה סימן שהאסתמה לא מאוזנת? או שזה אומר שהאסתמה כן מאוזנת וככה זה באסתמה קשה לרוב האנשים?
    תפקודי ריאות תקינים אבל עשיתי אצל הרופא עם טיפול תרופתי ולקחתי גם 2 שאיפות וינטולין לפני היציאה מהבית.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשימות עמוקות בדיבור

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/06/2020

שלום,

תפקודי ריאות תקינים לא תומכים בחוסר איזון של אסתמה. אם יש תחושת קושי נשימתי גם במאמצים או באירעים אחרים, ותפקודי הריאות תקינים תחת טיפול, ניתן לוודא יעילות הטיפול/הגנה אופטימאלית על ידי ביצוע מבחן תגר מטאכולין תחת טיפול קבוע בפוסטר (להמנע רק מונטולין 6 שעות לפני).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו