מצב ריאות שהחמיר בעקבות דחיית קורס פרדניזון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מצב ריאות שהחמיר בעקבות דחיית קורס פרדניזון
    שירי
    13/06/2020

שלום,
    עד לפני 8 חודשים הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ובעקבות אובך המצב החמיר. עשיתי טעות שדחיתי את לקיחת קורס הפרדניזון רק לחודשיים אחרי ההחמרה וכך הייתי עם 8 שאיפות סימביקורט ועוד אינהלציות וגם לא לגמרי מאוזנת. לאחר הקורס הייתי מאוזנת עם 8 שאיפות סימביקורט.
    היום, 8 חודשים אחרי אני לא מצליח לרדת במינון ומצב הריאות לא חוזר לקדמותו. IGE 330 ואייזונפילים תקנים.
    רופא הריואת אמר שעקב הקורונה הוא לא בעד זולאייר ועדיף שנראה אם מצב הריאות ישתפר. הוא נתן לי לקחת קורס פרדניזון שני שיהיה 40 מ"ג שבוע ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג ואמר לי שאני אחליט מתי אני רוצה לקחת אותו... כי אני מאוזנת עם 8 שאיפות סימביקורט.
    במידה ואחכה עוד 4 חודשים (אני מנסה עכשיו בנוסף גם טיפול של הרבה צמחי מרפא ותוספים נוגדי דלקת) האם יש סיכוי שאפספס את חלון ההזדמנות שבו עוד יש סיכוי שמצב הריאות יכול להשתפר ועדיף כן למהר ולקחת כבר את הקורס השני?
    אני חוששת לעשות שוב שטות מטומטמת כפי שעשיתי בהתחלה, שדחיתי ודחיתי את לקיחת קורס הפרדניזון בחודשיים.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרת מצב

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/06/2020

שלום,

כבר עניתי לשאלות אלו, חפשי בפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו