ייעוץ על מינון של כדור סינגולר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ייעוץ על מינון של כדור סינגולר
    אילה
    24/06/2020

אני בת 18, לוקחת כדור של סינגולר 10 מ"ג בגלל שיעול כרוני- לפי המינון מהרופא כדור אחד בשעת הערב. ניסיתי כמה ימים לקחת 2 כדורים ביום- אחד בוקר ואחד בערב וראיתי שיפור טוב יותר.
    רציתי לדעת האם זה בסדר מבחינה רפואית, או שזה יכול להזיק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון סינגולייר

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/06/2020

שלום,

סינגולייר לא משמש כטיפול לשיעול כרוני כלשהו אלא ספציפית לאסתמה, שיעכולה להתבטא גם בישעול. את צריכה לוודא שאובחן אצלך שיעןול אסתמטי (בד"כ ע"י בדיקת תגר מטאכולין). מתן סינגוליר ללא אינדיקציה ודאית יכול להיות בעייתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך על מינון של סינגולייר

אילה
    27/06/2020

שלום דוקטור.
    אני כרגע באמצע בירור ובדיקות על שיעול כרוני מעל 3 שנים. הרופא משפחה ניסה לתת לי תרופות לצרבת ולנזלת אחורית שלא עזרו כלל. טיפול לאלרגיה עזר חלקית. וטיפול לאסתמה עזרה מאוד- ניסיתי משאפים כמו סרטייד 250, סימביקורט, ולאחרונה גם רלבר 184. ובגלל שלא הסתדרתי מאוד עם המשאפים הרופא משפחה נתן לי לנסות סינגולייר שגם כן השפיע. בזמן האחרון אני סובלת יותר משיעולים ולכן ניסיתי על דעת עצמי לקחת מינון כפול וההשפעה מעולה.
    רציתי לשאול:
    א. האם המינון הכפול אפילו שהוא לא מקובל יכול לגרום איזשהוא נזק לגוף?
    ב. בדיקות שעשיתי לפני שנה - תגר מטוכולין ומאמץ ויצאו תקינות. האם בגלל שעבר זמן והיה לביינתים קצת החמרה, כדי לבצע שוב?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת על סינגולייר

אילה
    30/06/2020

יש לי שאלה נוספת.
    האם הסינגולייר יכול להוות סיכון עם נגיף הקורונה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגולייר וקורנה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/07/2020

שלום,
    אין כל ראיה/דיווח כיסינגוליר יכול לסכן חולי קורונה. ישנה אפילו תאוריה שהוא יכול לעזור, אבל לפי שעה ללא הוכחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו