מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניסיון המנעות מלקיחת פרדניזון קבועגלי22/07/2020
שלום ד"ר,
ניסיתי זולאייר לאסתמה ולא היה שיפור גם לא אחרי 8 חודשים, אך היו תופעות לוואי לא קלות והפסקתי. אייזונפילים בנורמה.
רופא ריאות אמר לי לקחת פוסטר 8 שאיפות פלוס ספיריבה 2 שאיפות פלוס 5 מ"ג פרדניזון קבוע (היו גם קורסי פרדניזון בעבר והשנה 1)
שמתי לב שעם 8 שאיפות פוסטר, 2 שאיפות ספיריבה ו-5 מ"ג פרדניזון אני לא מאוזנת ב-100 אחוזים.
ודווקא עם 8 שאיפות פוסטר, 2 שאיפות ספיריבה ו-6 שאיפות בודיקורט אני כן מאוזנת, ללא הפרדניזון.
האם זה הגיוני שכך המצב?
האם יש אנשים שעלייהם 5 מ"ג פרדניזון לא משפיע?
והאם לא עדיף בככליות לקחת עוד סטרואידים בשאיפה מעבר למינון שרגיל כל עוד האופציה השניה היא הוספת פרדניזון לתמיד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניסיון המנעות מפרדניזון
ד''ר שבתאי ורסנו28/07/2020שלום,
השפעת סטרואידים בשאיפה (משאפים) איננה ביחס ישר למינון. מעל סף מסויים היחס נעשה פחות הדוק והתועלת לעומת נזק קטנה. במקרה שלך מציע לעמוד בקשר עם רופא הריאות המטפל, להעזר גם בתפקודי ריאה/מד נשיפה בשינויי מינונים, בכדי להגיע לאופטימום הבריאותי במינינונים המינמאליים האפשריים. זה לא לפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)