ניסיון המנעות מלקיחת פרדניזון קבוע

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ניסיון המנעות מלקיחת פרדניזון קבוע
    גלי
    22/07/2020

שלום ד"ר,
    ניסיתי זולאייר לאסתמה ולא היה שיפור גם לא אחרי 8 חודשים, אך היו תופעות לוואי לא קלות והפסקתי. אייזונפילים בנורמה.
    רופא ריאות אמר לי לקחת פוסטר 8 שאיפות פלוס ספיריבה 2 שאיפות פלוס 5 מ"ג פרדניזון קבוע (היו גם קורסי פרדניזון בעבר והשנה 1)
    שמתי לב שעם 8 שאיפות פוסטר, 2 שאיפות ספיריבה ו-5 מ"ג פרדניזון אני לא מאוזנת ב-100 אחוזים.
    ודווקא עם 8 שאיפות פוסטר, 2 שאיפות ספיריבה ו-6 שאיפות בודיקורט אני כן מאוזנת, ללא הפרדניזון.
    האם זה הגיוני שכך המצב?
    האם יש אנשים שעלייהם 5 מ"ג פרדניזון לא משפיע?
    והאם לא עדיף בככליות לקחת עוד סטרואידים בשאיפה מעבר למינון שרגיל כל עוד האופציה השניה היא הוספת פרדניזון לתמיד?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסיון המנעות מפרדניזון

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/07/2020

שלום,
    השפעת סטרואידים בשאיפה (משאפים) איננה ביחס ישר למינון. מעל סף מסויים היחס נעשה פחות הדוק והתועלת לעומת נזק קטנה. במקרה שלך מציע לעמוד בקשר עם רופא הריאות המטפל, להעזר גם בתפקודי ריאה/מד נשיפה בשינויי מינונים, בכדי להגיע לאופטימום הבריאותי במינינונים המינמאליים האפשריים. זה לא לפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו