תוצאות של בדיקת קורטיזול לאחר קורס פרדניזון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תוצאות של בדיקת קורטיזול לאחר קורס פרדניזון
    שירי
    21/08/2020

שלום,
    בכל בדיקות הדם בשנים האחרונות של קורטיזול הקורטיזול שלי היה 760 בערך, וזה היה עם גלולות נגד הריון ומשאפים לאסתמה. הפסקתי עם הגלולות, ולקחתי 2 קורסי פרדניזון לאסתמה בהפרש של חצי שנה. 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג ועוד שבוע 5 מ"ג ועוד שבוע 2.5 מ"ג.
    קיבלתי לעשות בדיקת דם כעבור שבוע מסיום ה 2.5 מ"ג לראות שאין דיכוי אדרנלי ויצא לי הפעם 263. זה בלי גלולות, אך עם משאף סימביקורט 160 8 שאיפות ביום, וזה בוצע ב-7 ועשרה בבוקר כי הזמנתי בדיקות עד הבית והאח החליט להקדים.
    לחץ הדם תקין, אין חום ואני מרגישה את העייפות הרגילה שלי, לא משהו חריג (יש אנמיה ושינה לא איכותית). בת 39
    האם הירידה הגדולה הזאת ל-263 מ760 כן עלולה להחשיד לדיכוי אדנרלי? הבנתי שבדיקות הדם לא לגמרי אמינות עם משאפים.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורטיזול

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/08/2020

שלום,

ציינת "ערכי" קורטיזול ללא ציון יחידות מדידה וללא ציון טווח הנורמה במעבדה בה בוצעה. יש הבדל בין מעבדות שונות ושיטות מדידה שונות.
    בכל מקרה של ספק לגבי תת פעילות הבדיקה החשובה היא בדיקה דינמית עם הזרקת ACTH המגרה את בלוטת האדרנל להגיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו