ירידת IGE לנורמה מעידה על הטבה במצב אסתמה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ירידת IGE לנורמה מעידה על הטבה במצב אסתמה?
    בני
    30/08/2020

שלום רב,
    ה-IGE שלי היה 310 לפני כשנתיים, כשהאסתמה הפכה לקשה. לפני כן שנים היתה בינונית. לאחר כמה חודשים האסתמה שוב חזרה להיות עם סרטייד 250 ולא בדקו לי שוב IGE.
    בחורף הנוכחי היתה החמרה וקיבלתי קורס פרדניזון ואני גם פוסטר 8 שאיפות לאחריו מאוזן, ופתאום כשבדקו שוב IGE הוא ירד ל-126 בנורמה. האם יכול להיות שזה יכול להעיד על אופטימיות גם אם קלה בכך שמצב האסתמה אצלי יוכל יחזור לבינוני למרות שכבר חלפו 8 חודשים מאז ההחמרות של החורף?
    אני בפועל לא ניסיתי להוריד מינון של של פוסטר עדיין, אבל תהיתי האם ירידת ה-IGE לנורמה יכולה להעיד על משהו, או שאין להתייחס לזה?
    יש לציין שבבדיקות ה-IGE לפני שנתיים לא לקחתי אריוס ובבדיקה האחרונה והטובה לקחתי.
    תודה רבה ד"ר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IGE

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/09/2020

שלום,
    אין בהכרח קשר אבל עלייה יכולה להעיד על חשיפה גדולה יותר לאלרגן העונתי או הכל שנתי. מה שקובע היא מידת איזון האסתמה שלך תוך קבוע טיפול מסויים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו