השגחה לאחר עירוי ברזל וסיבוכים לחולי אסתמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• השגחה לאחר עירוי ברזל וסיבוכים לחולי אסתמה
    מיכל
    05/09/2020

שלום,
    יש לי אסתמה קשה ואלרגיה לאבק ועצים. עליי לעבור לראשונה עירוי ברזל פרינג'קט באשפוז יום.
    קראתי בעלון באנגלית שבחולי אסתמה ואלרגיה עלולים להיות סיבוכים מסכני חיים כמו שוק אניפלקטי או תגובה מסוכנת. הם מציינים בעלון לאחר העירוי גם אם הכל היה בסדר להשאר בהשגחה לפחות 30 דקות.
    האם ידוע לך מהי רמת הסיכון ובכמה אחוזים זה עלול לקרות באסתמה קשה? בעירוי הזה לא עושים טסט לאלרגיה כנו בונופר.
    האם עדיף לבקש קודם שיעשו לי טסט לאלרגיה? ואם כן, האם זה במרפאת אלרגיה ולא באשפוז יום?
    וכמה זמן אחרי העירוי עוד עלולה להיות תגובה?
    האם זה יכול להיות גם כשאהיה בבית ועדיף שיהיה לי עט אפיפן?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערוי ברזל

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/09/2020

שלום,

ראשית, את חייבת לעדכן את הרופאים שאמורים לטפל בך בערוי הברזל, על כך שאת אסתמטית קשה, ולברר איתם את ההכנות. השגחה לאחר העירוי נועדה לשם אפשרות /של צורך בטיפול בשוק אנפילקטי או תגובה אחרת. אם את אסתמטית קשה ואלרגית, את אמורה להסתובב עם מזרק אפיפן בר תוקף, בכל מקרה, על אחת כמה וכמה אם את אמורה לקבל טיפול עם פוטנציאל לתגובה אלרגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו