מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השגחה לאחר עירוי ברזל וסיבוכים לחולי אסתמהמיכל05/09/2020
שלום,
יש לי אסתמה קשה ואלרגיה לאבק ועצים. עליי לעבור לראשונה עירוי ברזל פרינג'קט באשפוז יום.
קראתי בעלון באנגלית שבחולי אסתמה ואלרגיה עלולים להיות סיבוכים מסכני חיים כמו שוק אניפלקטי או תגובה מסוכנת. הם מציינים בעלון לאחר העירוי גם אם הכל היה בסדר להשאר בהשגחה לפחות 30 דקות.
האם ידוע לך מהי רמת הסיכון ובכמה אחוזים זה עלול לקרות באסתמה קשה? בעירוי הזה לא עושים טסט לאלרגיה כנו בונופר.
האם עדיף לבקש קודם שיעשו לי טסט לאלרגיה? ואם כן, האם זה במרפאת אלרגיה ולא באשפוז יום?
וכמה זמן אחרי העירוי עוד עלולה להיות תגובה?
האם זה יכול להיות גם כשאהיה בבית ועדיף שיהיה לי עט אפיפן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערוי ברזל
ד''ר שבתאי ורסנו06/09/2020שלום,
ראשית, את חייבת לעדכן את הרופאים שאמורים לטפל בך בערוי הברזל, על כך שאת אסתמטית קשה, ולברר איתם את ההכנות. השגחה לאחר העירוי נועדה לשם אפשרות /של צורך בטיפול בשוק אנפילקטי או תגובה אחרת. אם את אסתמטית קשה ואלרגית, את אמורה להסתובב עם מזרק אפיפן בר תוקף, בכל מקרה, על אחת כמה וכמה אם את אמורה לקבל טיפול עם פוטנציאל לתגובה אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)