מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש נכון במשאפים וסימביקורט לעומת רלברירון24/09/2020
שלום ד"ר,
ציינת שאחוז גבוה מחולי האסתמה לא לוקחים נכון את המשפאים. אני חושש אולי גם אני. אני גם 8 שאיפות סימביקורט 160 ומאוזן.
האם לפי דעתך משאף רלבר נחשב ליותר קל ללקיח הועם פחות טעויות לעומת סימביקורט?
והאם ייתכן שאצליח לעבור מ 8 שאיפות סימביקורט שלא בטוח שנלקחות ב 100 אחוזים כו שצריך ורלבר שהבנתי שהוא שווה ערך לחצי מהמינון של מה שאני לוקח ואהיה מאוזן? האם שווה לנסות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טכניקת שיאוף משאפים
ד''ר שבתאי ורסנו27/09/2020שלום,
משאף סימביקורט ומשאף רלבר דומים מבחינת טכניקת השאיפה, כמו במשאפי אבקה אחרים. לאחר נשיפה של אוויר הריאות החוצה, השאיפה של האבקה צריכה להיות מהירה (1-2 שניות), עמוקה ועם סנטר כלפי מעלה (כדי שהלשון לא תפריע). לאחר השאיפה יש להשהות את החומר בריאות כ 5-10 שניות לפני שממשיכים לנשום. שטיפת פה ויריקה, לאחר סיום הטכס. במשאפי תרסיס השאיפה צריכה להיות איטית (4-5 שניות) עד למילוי מקסימלי, וכל היתר כנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)