החמרה של אסתמה בעקבות אבק וקורונה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• החמרה של אסתמה בעקבות אבק וקורונה
    בני
    16/11/2020

שלום רב ד"ר,
    האסתמה שלי היתה מאוזנת עם סימביקורט שאיפה אחת ל 12 שנים אך לאחר סידור ארון בגדים וחשיפה להרבה אבק היתה לי החמרה והיה צריך גם קורס פרדניזון. אני עכשיו עם פוסטר 8 שאיפות ומאוזן ותפקודי הריאות חזרו להיות תקינים. החלטנו יחד עם רופא הריאות שעקב הקורונה ועקב החורף לא אתחיל ניסיות של הורדת מינון ושאמתין לפחות עוד חצי שנה, ואני מבין שאם הקוורנה לא תרגע לקראת ספטמבר הבא אז כנראה גם אמשיך עם המינון הזה כי אז כבר נתקרב שוב לחורף.
    במידה ועכשיו שאני כבר כמה חודשים מאוזן בפועל הייתי יכול להסתדר עם רק עם 4 שאיפות פוסטר ביום או 2 שאיפות ואני בעצם לא יודע את זה כי לא בודק... האם זה יכול לגרום לריאות להתרגל למינון הזה ואז כשארצה להפסיק עוד חצי שנה או יותר זה יהיה יותר קשה?

ובלי קשר, האם אולי לקיחת מינון סטרואידים במשפאים מעל למה שחומרת האסתמה דורשת, לתקופה של שנה ומשהו יכולה דווקא לגרום לכך שהאסתמה מאוד תשתפר אפילו לרמה יותר טובה ממה שהיתה לפני קורס הפרדניזון?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון סטרואידים בשיאוף

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/11/2020

שלום,

העקרון המנחה באסתמה הוא להגיע למינון המינמלי הדרוש בכדי שלא תחוש מגבלות/העדר תלונות נשימתיות ביחד עם תפקודי ריאה תקינים בבדיקה ספירומטרית. לא ברור לי מדוע אתה משתמש במינון כה גבוה כאשר הארוע שהחמיר את מצבך היה חשיפה חולפת לטריגר מזוהה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו