מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי נשימה שמחמירים ומועקה בחזהעופר08/12/2020
שלום ד"ר ורסנו
תיאור קצר של המצב המרכזי שבעטיו אני פונה אליך: כבר שנתיים וחצי סובל מקשיי נשימה ומועקה בחזה עד כדי חנק כתגובה לבאות: ריח קירות גבס, ריח של חומר ריצפז, ריח של בשמים מסוימים (מפזרי ריח) , ריח של חומר + מרכך כביסה, ריח של טחב, ריח של דיקטים, דבקים, עץ חדש בריהוט, ריח של קירות של הדירה, ריח של פלסטיק חדש ברכב, ריח של עשן מארובות של קמינים. ריח של צבע ועוד...
אני כבר שנתיים לא מוצא לכן דירה שאוכל לגור בה בשל ריח הקירות שמקשה עלי את הנשימה, אני נע ונד בין ישראל וגרמניה (גרתי בגרמניה 18 שנים בעבר) ניסיתי גם לגור בנורווגיה, שבדיה, איסלנד , איי פארו, ליד הים וגם במדבר בחיפוש אחר מזור וכל זאת בתקווה שהשינוי האקלימי גאוגרפי יעזור אך ללא הואיל. מתקשה גם לשהות בבתי מלון (ריח שטיחים , ריח אבק, ריח של קירות ריח של מצעים) ולא יכול לנשום בחדרי המלון גם לא בחדרי מלון משופרים שמוגדרים כ " חדרים לאלרגיים"
בנוסף לצערי לפני כחצי שנה ניתנה לי אנטיביוטיקה מסוג ציפרופלוקסצין ללא אינדיקציה טיפולית ממשית ע"י רופאה בקופ"ח כללית ובשל פתוגן שכיח בריאות (קלבסיולה) שגרמה לי להפרעה עצבית כנראה זמנית SMALL FIBER N זמני ופולינוירופתיה זמנית, הרפלקסים מאז 3 חודשים למזלי תקינים, מדי פעם אבל עדיין סובל מהפרעה סנסורית של שריפה בכפות הרגליים ועדיין מכאבי שרירים כתגובה לתרופה (לוקח עבור זה מגנזיום ותוספים אחרים על מנת לשקם את המיטוכונדריה ואת המערכת העצבית הפריפרית)
אולי אין קשר בין המקרים אבל קשיי הנשימה הופיעו זמן קצר לאחר שנחשפתי לעובש רב על מזרון שישנתי עליו לילות ספורים. בטיול בחו"ל
יש לציין שכל הזמן מוציא ליחה מהריאות ובעיקר כתגובה לריחות הנ"ל, רק לאחר הוצאת הליחה ,"נפתחים" דרכי הנשימה לזמן קצר.
הבדיקות שבוצעו הן:
א. בדיקת אלרגיה לטחב, פריחת עצים, פרוות חיות (סטנדרטי) תוצאה שלילית (לקיחת היסטמינים לא הועילה)
ב. בדיקת אקו לב (שלילית) - בוצעה פעמיים (בארץ + גרמניה)
ג. בדיקת תפקודי ריאה גם עם טגר מטכולין אסטמה גבולית ואמפיזמה גבולית שלא מסבירות את קשיי הנשימה שלי (גם לקיחת סטרואידים אינהלטיבית כ 3 חודשים לא שיפרה את המצב ולא הושגה הקלה) הבדיקה בוצעה מספר פעמים על ידי רופאים שונים בישראל וגם בגרמניה ללא ממצא שמסביר את הקושי הנשימתי
ד. בדיקת CT ריאות ללא ממצא חריג
ד. בדיקת גרון, בית חזה עליון , אין VOCAL CORD DYSFUNCTION
אני עובד עיצות, אולי יש לך רעיון?
אולי בשל סתימות אמלגם או הפרעה פסיכוסומטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו09/12/2020שלום,
נראה שעברת ברור די מקיף וגם ניסיונות טיפול שלא הועילו. אין לי עצה נוספת.
תחושת קושי נשימתי היא תחושה סובייקטיבית, במקרה שלך ללא הסבר גופני. ברפואה נוהגים לייחס תופעות לנפש/פסיכוסומטיות, לאחר ברור רפואי מקיף ששולל אפשרויות של מחלות אורגניות. במקרים כאלו יש להיעזר בטיפול פסיכולוגי. הנפש לא פחות חשובה מהגוף , ולרוב אף הרבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)